Markku Luostarinen
Palkintoskootteri Enonkoskelle

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto (SAMI) teki marras-tammikuun aikana suuren kiertueen lähialueiden peruskouluihin, joissa esiteltiin koulutuksia ja jaettiin työelämätietoutta. SAMI on the road -kiertueen varrella oli 11 peruskoulua sekä Joroisten ’Seuraava etappi!’ -tapahtuma. Vierailujen aikana jutusteltiin lähes 1500 peruskoululaisen kanssa ja heille järjestettiin toiminnallisia tehtäviä. Kiertueella mukana oli noin 30 henkilön joukko SAMIn opiskelijoita ja henkilöstöä.

Peruskoululaisilla oli mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa palkintona oli Peugeot Speedfight 4 Darkside –skootteri. Arvontaan osallistui 550 oppilasta ja korista nostetussa voittoarvassa oli enonkoskelaisen yhdeksäsluokkalaisen Markku Luostarisen nimi.

Arvonnan jälkeen Markku kutsuttiin SAMIin kakkukahville, jolloin häntä päästiin virallisesti onnittelemaan. Voittaja pääsi vielä tutustumaan palkintoonsa. Markku on ehtinyt jo suorittaa mopokortin, joten hän pääsee ajelemaan skootterilla heti kunhan ajokelit paranevat.

Yhteishaku starttasi viikolla 8, joten vierailun aikana kahvipöydässä tietysti keskusteltiin yhdeksäsluokkalaisen Markun tulevaisuudensuunnitelmista. Reippaalla nuorella miehellä olikin selkeät suunnitelmat. Hän oli hakenut ensisijaisesti SAMIin opiskelemaan metsäalan perustutkintoa metsäkoneenkuljettajaksi. Hän halusi valita alan, jossa on hyvät työllisyysnäkymät.

Metsäala kiinnosti myös sen takia, koska perheeltä löytyy omaa metsää, jossa Markku on työskennellyt jo jonkin verran. Markku Luostarisen ukin raskaskoneyritys on siirtynyt Markun isälle ja sitä kautta kaivinkoneet ja traktorit ovat ehtineet tulla Markulle jo hieman tutuiksi.

SAMIn metsäalan koulutukseen Markku pääsi tutustumaan ensimmäisen kerran kahdeksannen luokan vierailulla. Silloin hän pääsi kokeilemaan mm. metsäkonesimulaattorilla, kuinka puita kaadetaan. Samaa simulaattoria oli päästävä uudestaan kokeilemaan, kun SAMI on the road –kiertue oli vierailulla Markun kotikoululla Enonkoskella. Markun mielestä kiertue on hyvä tapa tutustua tarkemmin eri koulutusaloihin.

 

Onneksi olkoon, Markku!