SAMI luovutti kunniakirjan Norelcolle

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto luovutti tiistaina 10.10.2017 kunniakirjan Norelcolle hyvästä oppisopimustyöskentelystä.

Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry (OPSO) järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisen kisan Suomen Oppisopimuspalkittavista. Savonlinnalainen yritys Norelco Oy ansaitsi hyvästä oppisopimustyöskentelystä kunniakirjan. Kunniakirjan luovutti rehtori / koulutuskuntayhtymän johtaja Keijo Pesonen.

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI esitti Norelcoa palkittavaksi oppisopimustyönantajasarjaan seuraavin perustein:

Norelco on savonlinnalainen sähköalan perheyritys, jolla on tuotantotilat Savonlinnan lisäksi myös Kuopiossa ja myyntikonttori Vantaalla. Yritys on erinomaisella ja rohkealla tavalla lähtenyt viime vuosina kehittämään nuorten oppisopimuskoulutuksen erilaisia toteutusmuotoja, etenkin x+y -mallin pilotointia tavoitteena nuorten työllistyminen jo opintojen aikana. Yritys on sitoutunut ja tyytyväinen x+y-malliin rekrytointiväylänä ja tarjoaa kaikille heiltä valmistuneille vakituisen työsuhteen heti valmistumisen jälkeen. Heillä panostetaan opiskelijoiden työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen ja varmistetaan erillisen tehtävään vihkiytyneen työnjohtajan toimesta, että jokainen saa laadukasta ja hyvää ohjausta työssään. Oppisopimuksia on solmittu yrityksen kanssa vuodesta 2011 lähtien kaikkiaan 21, pääosin Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon.
Norelco on esitellyt sekä henkilöstöpäällikkönsä että toimitusjohtajansa toimesta oppisopimusrekrytointimallia lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa ja samalla toiminut oppisopimuksen lähettiläänä muiden yritysten keskuuteen.

Palkitseminen liittyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa vietettävään valtakunnalliseen oppisopimusviikkoon 9.-13.10.2017. Viikon aikana oppisopimuskoulutus näkyy valtakunnallisesti ja myös meillä Savonlinnassa.