Elintarvikkeiden valmistaja, elintarvikealan perustutkinto

Edessä makea tulevaisuus! Ruokien ja leivonnaisten valmistamiseen tarvitaan monenlaisia osaajia. 

Elintarvikealan opinnoissa perehdyt kasvisten, kalan, marjojen ja hedelmien käsittelyyn sekä jalostukseen ja opit ruokatuotteiden suunnittelua, raaka-aineiden käsittelyä, erilaisia ruoanvalmistusmenetelmiä ja ruokien viimeistelyä. Tutustut myös makeisten ja juomien valmistukseen. Lisäksi opiskelu kehittää ymmärrystäsi kestävän kehityksen merkityksestä työssäsi.

Intosi mukaan voit perehtyä myös elintarvikkeiden myymälätoimintoihin ruokakaupassa tai erikoistuotteiden valmistukseen, tai valita vaikka yrittäjyysopintoja ja harjoitella yrittäjyyttä käytännössä jo opintojesi aikana.

Valmistuttuasi hallitset elintarvikkeiden valmistusprosessien perusasiat ja voit työskennellä elintarvikkeiden pakkaamisen, valmistamisen tai käsittelyn tehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Elintarvikealan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Elintarvikkeiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet elintarviketeknologian osaamisalaa. Voit opiskella meillä myös leipomoalan osaamisalalta leipuri-kondiittoriksi.

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Pakolliset tutkinnon osat 55 osp

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 40-60 osp

  • Kalatuotteiden valmistus, 30 osp
  • Kasvis-, marja- ja hedelmätuotteiden valmistus, 20 osp
  • Tuotekohtainen elintarvikkeiden valmistus, 20 osp
  • Valmisruokatuotteiden valmistus, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 30-50 osp

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp
  • Elintarvikkeiden pakkaustoiminnot, 15 osp
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä, 15 osp
  • Erikoistuotteiden valmistus, 15 osp
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen, 15 osp
  • Tutkinnon osa tämän tutkinnon leipomoalan osaamisalalta tai liha-alan osaamisalalta 15 osp
  • Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa 5-15 osp
  • Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 5-15 osp
  • Korkeakouluopinnot 5-15 osp
  • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai muita jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja 1-25 osp

Tutkinnon osien toteuttamistavat vaihtelevat. Osa tutkinnon osista on mahdollista suorittaa vain koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuskoulutuksena

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille.

Hinta

Koulutus on maksuton.


Koulutus on jatkuvassa haussa ja voit hakea siihen milloin vain ja aloittaa opinnot pääsääntöisesti joka kuukausi.



Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla.
    Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista