Kouluttaudu oppisopimuksella ravintola-alan asiakaspalvelutehtäviin, Puumala

Opiskele kesän ajan oppisopimuksella matkailu- ja ravintola-alaa – ja löydä oma polkusi mahdollisuuksien alalle. Tarjolla on oppisopimuspaikkoja kesän ajaksi sesonkityöntekijöille useissa yrityksissä Puumalassa. Kesän jälkeen voit työllistyä kokoaikaisesti ja jatkaa oppisopimuksella opiskelua samalla kun olet töissä tai jatkaa opintojasi kampuksellamme.

Opintojen aikana hankit alan tuotetietoutta sekä opit toimimaan ammattitaitoisesti myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä. Voit suorittaa myös anniskelu- ja hygieniapassin.

Kesäoppisopimuksella opiskellessasi kerrytät opintopisteitä. Kesän aikana oppisopimuksella suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea nykyisiin tai tuleviin toisen asteen opintoihisi, esim. lukio-opintoihin ja ammatillisiin opintoihin.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osia. Koulutus sisältää yhden kaikille yhteisen tutkinnon osan, jonka lisäksi voit valita tutkinnon osia oman mielenkiintosi ja työtehtäviesi mukaisesti.

Ammatilliset tutkinnon osat

Kaikille yhteinen tutkinnon osa

 • Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp

Lisäksi voit valita tutkinnon osia:

 • Annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
 • Kahvilapalvelut 10 osp

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuskoulutuksena Puumalassa. Opinnot sisältävät opiskelua verkossa sekä työpaikalla.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii kaikille alalla työskentelystä kiinnostuneille. Voit olla jo alaa opiskeleva tai siitä vasta kiinnostunut.

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Hakutiedot

Ennen oppisopimuskoulutukseen hakeutumista, ole yhteydessä työnantajaan sopiaksesi haastatteluaika. Tämän jälkeen hae oppisopimuskoulutukseen täyttämällä hakulomake. Koulutuspaikat täytetään hakujärjestyksessä.


Avoinna olevat työpaikat:

Sahanlahti Resort

Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus upealla paikalla Saimaan rannalla Puumalassa.

Sahanlahden isäntäpariskunnalle on kunnia-asia tuottaa mieleenpainuvia ja hyviä elämyksiä. Lähiruoka, kotoisa palvelu ja alueen historia mielenkiintoisine tarinoineen ovat heidän sydäntä lähellä.

Avoinna olevat työpaikat, joissa voi suorittaa kesäoppisopimuksen: 
ravintolan salityöskentelyyn à la carte -tarjoilijoita, lounastarjoilijoita, aamiaisenhoitajia, baarityöskentelijöitä, tiskareita, hovimestareita ja sommeljieriä.

Hakemukset ja lisätietoja:
Ella Savolainen, ravintolapäällikkö
ella.savolainen@sahanlahtiresort.fi
puh. 044 9835788

Kaikki kesätyöpaikat löytyvät täältä.


Okkolan Lomamökit ja Ravintola Niinipuu

Okkolan 17 erilaista lomamökkiä ja Ravintola Niinipuu sijaitsevat Puumalan Niinisaaressa, joka tunnetaan Saimaan jylhänkauniista luonnosta, erämaan rauhasta ja sydämellisistä ihmisistä. Vanhaan navettaan rakennettu Ravintola Niinipuu tarjoaa suomalaista, maittavaa lähiruokaa. Ruokalistamme painottuu kala-annoksiin.

Avoinna olevat työpaikat, joissa voi suorittaa kesäoppisopimuksen: 
kokkeja, keittiöapulaisia, tarjoilija

Tehtäväkuvaukset löytyvät täältä.

Hakemukset ja lisätietoja:
Paula Okkola
paula@okkola.fi
puh. 0500 259 378


Nestorinranta

Nestorinranta on pieni matkailuyritys Saimaan saaristossa Puumalan Lintusalossa, jonne johtaa kaunis saaristotie. Meillä on majoitusta, kahviloita, välinevuokraamo ja erilaisia ohjelmapalveluja. Kaikkiaan kesällä työskentelee 12 eri ikäistä työntekijää yrittäjäpariskunnan ohella.

Avoinna olevat työpaikat, joissa voi suorittaa kesäoppisopimuksen: 

Lettubaarin työntekijä, 2 kk, esim. 9.6.-9.8.

 • tehtävänä paistaa lettuja, tehdä lettujen täytteitä, koota letut lautasille, tarjoilla, toimia kassalla, siivota, tiskata, purkaa tukkukuormaa, ym. 
 • hygieniapassi tarvitaan ja mielellään myös anniskelupassi
 • somepostaukset ja valokuvaus tervetulleita
 • osa 3-4 hengen tiimiä
 • työviikkoon sisältyy viikonlopputyö, vapaapäivät arkena: muiden kanssa voi vaihtaa työvuoroja, jos tarvitsee
 • palkka sopimuksen mukaan, Marava-tes-lisät
 • mukava työ rannalla, lettubaari sijaitsee Puumalan ja Saimaan saaristoreittien risteyskohdassa, jossa käy paljon pyöräilijöitä ja josta liikennöivät reittien pyörälautat
 • edullinen asunto järjestyy kirkonkylästä 26 km päästä, auto tarvitaan

Kokki Navettakahvilaan, 1,5-2 kk keskikesällä sopimuksen mukaan

 • tehtävänä valmistaa aamiaiset, lounaat, tilauksesta salaatti- ym. annoksia sekä leipoa silloin kun ehtii, ehtimisen mukaan myös kassatyötä, tarjoilua, siivousta, tiskausta yms.
 • hygieniapassi tarvitaan
 • somepostaukset ja valokuvaus tervetulleita
 • osa 3-4 hengen tiimiä
 • edullinen asunto järjestyy kirkonkylästä 25 km päästä, auto tarvitaan

Tehtäväkuvaukset ja hakulomakkeen löydät täältä.

Lisätietoja:
Riitta Viialainen
riitta@nestorinranta.fi
puh. 040 510 6208


Pistohiekka Sauna Oy – Puumalan Pistohiekka

Pistohiekan uuden matkailukeskuksen palvelut sisältävät uuden rantaravintolan, saunan sekä kymmenen majoitusmökkiä. Paikalla myös vuokrataan vesiretkeily- ja urheiluvälineitä sekä järjestetään erilaisia luontoaktiviteetteja. Ravintola tarjoaa laadukasta ja maukasta paikallisruokaa. Rantaterassin puolella voi nauttia pizzaa, burgereita ja välipaloja. Viihtyisät tilat Saimaan rannalla myös houkuttelevat asiakkaita rentoutumaan ja viettämään mukavaa kesäpäivää terassilla. Aurinko paistaa terasseillemme aamusta iltaan.

Kesäsesongin aikana meillä on erilaisia kokin ja tarjoilijan tehtäviä sekä vieraiden vastaanottoon ja majoitusmökkien ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Tästä mukavampaa työympäristöä tuskin voi kuvitella. Tarvittaessa voimme järjestää työntekijälle myös majoituksen.

Sekä ravintolan että muiden palvelujen kunnianhimon taso on korkea, joten Pistohiekka on juuri oikea paikka kehittää omaa ammatillista osaamista. Arvostamme reipasta ja oma-aloitteista työtapaa sekä hyviä asiakaspalvelutaitoja.

Lue lisää täältä.

Hakemukset ja lisätietoja:
Pistohiekka Sauna Oy
Jarmo Valto
jarmo.valto@himala.fi
puh. 0400 29206
www.uusipistohiekka.fi


Kalakontti Saimaa Oy

Kesällä 2021 D.O. Saimaa kalaravintola Puumalan Kalakontti romutti kaikki mielikuvat Street Food -ruuasta! Elämyksiä, paikallista ruokaa ja huippuluokan makuja. Lähtökohtana oli valmistaa ravintolatason ruoka-annoksia mutta Street Food metodeilla valmistettuna.

Samalla kunnianhimolla jatketaan myös kesällä 2022: valmistetaan tuoreesta järvikalasta huippuherkkuja, lähiruokaa parhaimmillaan!

Haemme tiimiimme

 • rohkeaa, innovatiivista ja innostunutta kokkia tai kokkiopiskelijaa
 • myyjiä sataman huippusuosittuun kalaravintolaan.

Meillä saa toteuttaa itseään ja tuoda ideoitaan esiin puhtaan, suomalaisen järvikalan jalostamiseksi maistuvaksi herkuksi. Myymme valmiita ruoka-annoksia, tuoretta kalaa ja monenlaisia jalosteita.

Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät täältä.

Lisätietoja antaa:
Tanja Raivio
puh. 050 5228 355


Tutustu myös muihin Puumalan kesätyöpaikkoihin!

Jos kiinnostut jostakin muusta yrityksestä, laita hakemus rohkeasti sisään ja kerro, että olet kiinnostunut myös kesäoppisopimusmahdollisuudesta.