Matkailu- ja ravintola-alan moniosaaja -koulutus

Ryhdy matkailu- ja ravintola-alan moniosaajaksi! Tämä koulutus kehittää osaamistasi usealla matkailu- ja ravintola-alan eri osa-alueella. Voit valita itsellesi sopivimman kolmesta koulutuskokonaisuudesta: Palveluosaaja, Hostaaja tai Concierge – tai opiskella vaikka ne kaikki!

Opintojen myötä perehdyt mm. hotellin vastaanottopalveluihin, asiakaspalveluun ja myyntiin sekä baari- ja kahvilatoimintoihin. Consierge-koulutuskokonaisuudessa voit syventää osaamistasi alalta ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkinnon osilla.

Moniosaaja-koulutuksesta saat laajan kattauksen uusia taitoja matkailu- ja ravintola-alan erilaisiin työtehtäviin. Opintojen jälkeen voit toimia matkailu- ja ravintola-alalla monipuolisesti eri työtehtävissä niin vastaanotossa kuin ravintolassakin.

Koulutuksen sisältö

Matkailu- ja ravintola-alan moniosaaja -koulutus koostuu kolmesta koulutuskokonaisuudesta, joista kaksi ensimmäistä sisältävät matkailualan ja ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osia ja kolmas koulutuskokonaisuus sisältää matkailu- ja ravintola-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkinnon osia.

Voit valita omaan tarpeeseesi parhaiten sopivan koulutuskokonaisuuden tai opiskella kaikki kolme koulutuskokonaisuutta.

1. “Palveluosaaja” 95 osp

 • Hotellin vastaanottopalvelut 40 osp
 • Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu 20 osp
 • Kahvilapalvelut 10 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämä koulutuskokonaisuuden osaat toimia monipuolisesti majoituspalvelun vastaanotossa, asiakaspalvelutehtävissä sekä mm. aulabaarissa ja kahvilapalveluissa. Tämä koulutuskokonaisuus alkaa huhtikuussa 2023.

2. “Hostaaja” 105 osp

 • Hotellin vastaanottopalvelut 40 osp
 • Majoituspalvelut 15 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
 • Kahvilapalvelut 10 osp
 • Kokouspalvelut 15 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämän koulutuskokonaisuuden osaat toimia monipuolisesti majoituspalvelun vastaanotossa, majoitustilojen huollossa, aulabaarissa, kahvila- ja kokouspalvelussa. Tämä koulutuskokonaisuus alkaa huhtikuussa 2023.

3. “Concierge” 105 osp

 • Hotellin vastaanotossa toimiminen 45 osp
 • Ohjelmapalvelujen toteuttaminen 45 osp
 • Kokous- ja kongressipalvelutehtävissä toimiminen 25 osp
 • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osien sisällöistä tutkinnon perusteista täältä ja täältä.

Opiskeltuasi tämän koulutuskokonaisuuden osaat toimia majoituspalvelun vastaanotossa, ohjelmapalvelutehtävissä sekä kokous- ja kongressipalveluissa, lisäksi hallitset asiakassuhteiden hoitamisen. Tämä koulutuskokonaisuus alkaa syyskuussa 2023.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina sekä työelämässä. Opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta etäyhteydellä koko opiskeluajan.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu alalla jo työskenteleville ja alalta kokemusta omaaville henkilöille.

Hinta

Koulutuskokonaisuudet 1 ja 2 (Palveluosaaja ja Hostaaja) ovat maksuttomia. Koulutuskokonaisuuden 3 (Concierge) opintomaksu on 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutuskokonaisuudet 1-2 (Palveluosaaja ja Hostaaja) alkavat seuraavan kerran 3.4.2023. Hakuaika koulutuksiin on 20.3.2023 asti.

Koulutuskokonaisuus 3 (Concierge) alkaa seuraavan kerran 4.9.2023. Hakuaika koulutukseen on 14.8.2023 asti.Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?