Oikeus uudistua -hanke

Hankeaika

1.1.2021-30.6.2022

Oikeus osata kehittämisohjelma – Ammatillisen koulutuksen laatu ja tasa-arvo: Toimintakulttuurin uudistaminen ja sen johtamisen tuki

Tavoitteet ja toimenpiteet

Tavoitteena on kehittää organisaation johdon muutosjohtamisosaamista tukemaan paremmin toimintaympäristön muutosta, kokonaisvaltaista toimintajärjestelmien kehittämistä ja käyttöönottoa.

Pedagogisen johtamisen ja palvelujen johtamisen alueilla hankkeessa tehdään keskeisten pedagogisten toimintatapojen vertaiskehittämistä verkostossa; vaikuttavuuden arviointia, mittareiden laatimista ja seurantaa. Kehitämme pedagogista johtamista OKM:n laatustrategia 2030-mukaisesti selkiyttämällä yhteistyötä ja roolituksia, tavoitteena tuottaa ketterämpiä tapoja palvelujen johtamiseen. Reformin muutokset opettajuuteen, toimintaprosesseihin ja johtajuuteen ovat haaste, johon vastataan tiimiorganisaatiota kehittämällä. Verkostossa perehdytään erilaisiin tiimimäisesti työskentelevien organisaatioiden toteutusmalleihin ja tiimien johtamiseen. Osallistumme verkostossa johtamisen uudistumiskyvyn vertaisanalyysiin.

Toteuttajat

Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (osatoteuttaja)

Koulutuskuntayhtymä Tavastia (hallinnoija)

Muut osatoteuttajat:
Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä
Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Hämeen ammatti-instituutti
Suomen yrittäjäopisto Oy
Optima samkommun
Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä
Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Suupohjan koulutuskuntayhtymä, Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lue lisätietoja Tavastian verkkosivuilta.

Budjetti

70 000 € (Samiedun osalta)