Yritysideat todeksi!

Voisitko tulevaisuudessa toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana? Mitä taitoja tarvitsisit ammattiosaamisen lisäksi? Opiskellessasi meillä Samiedussa sinulla on mahdollisuus nivoa ammattiopintoihisi myös yrittäjyyden opintoja.

Yrittäjyyden maistiaisissa pääset tutustumaan yrittäjyyden perustietoihin. NY-yrittäjänä pääset testaamaan liikeideasi toimivuutta, harjoittelemaan yrittäjyyttä ja ottamaan ensi askeleet oman yrityksen perustamiseen tai jo toimivan yrityksen hankkimiseen omistajanvaihdoksen kautta.

Teemme yhteistyötä mm. Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa.


Vuosi yrittäjänä – yrittäjyyttä tekemällä oppimalla

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on yläkoululaisille, toisen asteen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille suunnattu yrittäjyysohjelma. Ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys ja sitä pyöritetään lukukauden, lukuvuoden tai kalenterivuoden ajan. Yrityksen pyörittäminen kehittää yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojasi hauskalla ja käytännönläheisellä tavalla. Ohjelma on aina osa oppilaitoksen opetusta ja käytännön toteutuksesta vastaa opettaja.

Ohjelman vaiheet
  • Johdatus yrittäjyyteen, osaamiseen ja liikeideaan
  • Yritystoiminnan käynnistäminen ja liikeidean kirkastaminen
  • Yritystoiminnan seuranta, kehittäminen ja raportointi
  • Yritystoiminnan lopettaminen, arviointi ja tulevaisuus

Lue lisää NY-ohjelmasta täältä.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma sopii jokaisen alan opiskelijoille. Yrittäjyystaidoista on taatusti hyötyä urallasi. Voit osallistua Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, olipa sinulla valmis ajatus yritysideasta tai ei.

Kysy lisää opettajaltasi tai Tuirelta, puh. 044 550 6343 – ja lähde mukaan!

Katso videolta Hennan ajatuksia NY-ohjelmasta.


Kesätyö omassa NY-yrityksessä?

Tutustu ja lataa tästä NY Kesäyrittäjyysopas.


Valmennus: Nouse mestaruussarjan yrittäjäksi jatkamalla toimivaa yritystä

Tämä valmennus on kohdistettu sinulle, joka olet miettinyt toimivan yrityksen ostamista tai haluat saada lisätietoa yrityksen ostamisesta.

Valmennuksen aikana käydään läpi yrittäjän ominaisuuksia ja valmiuksia, sekä avataan omistajanvaihdosprosessia. Lisäksi teemoina ovat kannattava liiketoiminta ja yritystoiminnan analysointi sekä eri rahoituskanavien läpikäynti.

Valmennukset alkavat 14.9.2021. Ilmoittaudu mukaan 11.9. mennessä. Osallistuminen on maksutonta. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Lue lisää.


Seuraavat yrityskahvilat tulossa syksyllä 2021.


Yrittäjyystapahtumat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista