Yritysideat todeksi!

Voisitko tulevaisuudessa toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana? Mitä taitoja tarvitsisit ammattiosaamisen lisäksi? Opiskellessasi meillä Samiedussa sinulla on mahdollisuus nivoa ammattiopintoihisi myös yrittäjyyden opintoja. Yrittäjyyden maistiaisissa pääset tutustumaan yrittäjyyden perustietoihin. NY-yrittäjänä pääset testaamaan liikeideasi toimivuutta, harjoittelemaan yrittäjyyttä ja ottamaan ensi askeleet oman yrityksen perustamiseen tai jo toimivan yrityksen hankkimiseen omistajanvaihdoksen kautta.

Teemme yhteistyötä mm. Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa.


Vuosi yrittäjyyttä – yrittäjyyttä tekemällä oppimalla

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on yläkoululaisille, toisen asteen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille suunnattu yrittäjyysohjelma. Ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys ja sitä pyöritetään lukukauden, lukuvuoden, kalenterivuoden tai 12 kuukauden ajan. Yrityksen pyörittäminen kehittää yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojasi hauskalla ja käytännönläheisellä tavalla. Ohjelma on aina osa oppilaitoksen opetusta ja käytännön toteutuksesta vastaa opettaja.

Ohjelman vaiheet
  • Johdatus yrittäjyyteen, osaamiseen ja liikeideaan
  • Yritystoiminnan käynnistäminen ja liikeidean kirkastaminen
  • Yritystoiminnan seuranta, kehittäminen ja raportointi
  • Yritystoiminnan lopettaminen, arviointi ja tulevaisuus

Lue lisää NY-ohjelmasta täältä.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma sopii sinulle opiskelitpa mitä alaa tahansa. Yrittäjyystaidoista on taatusti hyötyä urallasi. Voit osallistua Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, olipa sinulla valmis ajatus yritysideasta tai ei.

Kysy lisää opettajaltasi tai Tuirelta (puh. 044 550 6343) – ja lähde mukaan!


Yrittäjyystapahtumat:

Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, Uskalla Yrittää -finaali järjestetään Helsingissä 21.-22.4.2021. Alueelliset semifinaalit käynnistyvät tammikuussa ja jatkuvat maaliskuulle asti.

Lue lisää finaalista ja tutustu semifinaalikalenteriin täältä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista