Jatkuva haku on aina auki!

Voit hakea opiskelemaan meille milloin vain.

Kuka voi hakea?

Kuka vaan, sinäkin. Opiskele uusi ammatti, jatkokouluttaudu omalla alallasi tai hanki uutta osaamista juuri sen verran kuin tilanne vaatii.

Mitä voin opiskella?

Tarjolla on yli 40 tutkintoa, siinä on mistä valita! Voit opiskella tutkinnon kokonaan tai yksittäisiä osia mistä vaan tutkinnosta. Lisäksi voit suorittaa kortti- ja lupakoulutuksia, esimerkiksi hygieniapassin, anniskelupassin tai tulityökortin. Jos et vielä tiedä mikä sinua kiinnostaa, ota aikalisä ja opiskele valmentavassa koulutuksessa.

Mikäli sinulla on jo alan työpaikka tiedossa, voit opiskella avullamme oppisopimuksella minkä tahansa 164 ammatillisesta tutkinnosta tai yksittäisiä osia niistä.

Milloin voin hakea?

Ihan milloin vain ympäri vuoden! Haku opintoihin on käynnissä koko ajan, ja opinnot voit aloittaa meillä lähes jokaiseen tutkintoon joka kuukausi (pois lukien heinäkuu) tai heti kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla.

Miten haen?

Tutustu ensin koulutuksiimme tästä. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan koulutuksen, täytä hakemus koulutuksen sivulla, niin kutsumme sinut haastatteluun.

Kun haluat opiskella yksittäisiä tutkinnon osia jostain tutkinnosta, hae opiskelijaksi ko. tutkintoon ja ilmoita hakulomakkeen lisätietoja-kohdassa, että haet opiskelemaan vain tutkinnon osaa.


Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä.

Opintotoimisto
puh. 015 550 6000
opintotoimisto@samiedu.fi

  1. Motivaatio opiskella ja työllistyä alalle
  2. Hakijan koulutustarve
  3. Osaamisen laajentamisen tarve (uusi osaamisala tai tutkinnonosa, ammatti- tai erikoisammattitutkinto)
  4. Aiempien todistusten arvosanat
  5. Aiemman tutkinnon puuttuminen perustutkinnossa
  6. Työelämäkokemus
  7. Riittävät edellytykset koulutuksesta ja tutkinnosta suoriutumiseen (elämänhallinta, resurssit, talous, riittävä alakohtainen suomen kielen taito, tietyissä tutkinnoissa ajokorttiluokka sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa riittävä ammatillinen pohjaosaaminen)
  8. Sora-lainsäädännön mukaiset koulutusalakohtaiset terveydentilavaatimukset
  9. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen tulos niissä tutkinnoissa, joissa järjestetään erillinen koe