Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp

Haluatko oppia hyvän asiakaspalvelun periaatteet sekä lisätä tietämystäsi ravintola-alan erilaisista työtehtävistä, alkoholeista ja niihin liittyvästä lainsäädännöstä? Tämä koulutus kehittää asiakaspalvelutaitojasi ja ammattitaitoasi toimia anniskelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osa. Voit opiskella tämän yksittäisen tutkinnon osan tai laajentaa osaamistasi myös muilla tutkinnon osilla kiinnostuksesi mukaisesti.

Koulutuksessa perehdytään asiakaspalveluun, anniskelutehtävissä toimimiseen, myyntiprosesseihin, omavalvontaan, anniskelulainsäädäntöön, alkoholin ja anniskelun perusteisiin, kassatyöskentelyyn ja työvuorosuunnitteluun.

Koulutuksen jälkeen sinulla on: 

  • Tietämys kuinka palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti 
  • Taito myydä ja tarjoilla eri liikeideoiden mukaan ruokia ja juomia 
  • Alkoholiperustietous 
  • Tietämys omavalvonnasta ja anniskelulainsäädännöstä 
  • Osaaminen anniskelutehtävissä toimimiseen  
  • Osaaminen kassatyöskentelyyn, osaat rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakasta 
  • Osaa toimia eri liikeideoissa ravitsemispalvelun perustehtävissä tehokkaasti ja ammattitaitoisesti

Lue tarkempi kuvaus tutkinnon osasta tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti monimuoto-opintoina (2 lähiopetuspäivää / kk), lähiopintoina tai oppisopimuksella. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille.

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran helmikuussa 2025. Voit hakea koulutukseen nyt.



Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla.
    Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?