Puhtaan energian testikampus sähkö- ja talotekniikan osaamisen kehittämiseen (A81090)

Hankeaika

1.8.2024–31.7.2026

Tavoitteet

Testikampuksen muodostaminen, jossa puhtaan energian hyödyntäminen ja varastoiminen toteutuu kustannustehokkaasti kiinteistöjen energialähteenä. Tutkimus- ja innovaatiovalmiuksien kehittyminen ammatillisen koulutuksen osalta, uudistetaan sähkö- ja talotekniikan osaamista yhteistyössä yritysten kanssa puhtaan energian hyödyntämisen ja varastoinnin osalta.

Toimenpiteet

Samiedun kampukselle rakennetaan opiskelijoiden ja yritysten tarpeita vastaavan osaamisen kehittämistä tukeva puhtaan energian sähkö- ja talotekniikan testiympäristö, jossa kokeillaan mahdollisimman kustannustehokasta energian tuottamista ja varastointia sekä eri laitteiden mahdollisimman hyvää yhteen toimivuutta.

Tuotetaan työelämän osaamista vahvistavia lyhytkoulutuksia ja uudistetaan koulutussisältöjä: Järjestelmän standardinmukaisesta rakentamisesta, puhtaan energian käyttöönotosta, kiinteistöautomaation sekä älykkäitten ohjausjärjestelmien kehittämiseen. Tiivistetään työelämäyhteistyötä puhtaan energian hyödyntämisen osalta ja kytketään olemassa olevaa dataa osaksi koulutusten kehittämistä sähkö ja talotekniikan aloilla. Kytketään ajantasainen data yhteistyössä yritysten kanssa osaksi koulutussisältöjä

Hankkeen toteuttaja

Itä-Savon koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Samiedu

Budjetti

Osaamisen kehittäminen 290 493 €

Rahoittaja

Hankkeen rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto (Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelma 2021–2027)

Euroopan unionin osarahoittama

Hankkeissa tapahtuu

Lue lisää blogistamme