16.09.2024

Pk- ja yksinyrittäjille maksuttomia rekrytointi- ja perehdytyskoulutuksia

Savonlinnan seudun pk- ja yksinyrittäjillä on mahdollisuus kehittää osaamistaan rekrytoinneista ja perehdytyksestä maksuttomissa koulutuksissa ja työpajoissa. Teemoina ovat myös työnantajamielikuva ja monimuotoisuus. Tarkoituksena on lisätä veto- ja pitovoimaa sekä helpottaa yritysten työvoiman saatavuutta.

– Koulutukset antavat käytännönläheistä tietoa ja vinkkejä työntekijän rekrytointiin. Käymme läpi esimerkiksi työpaikkailmoituksen laatimisen, hakukanavat, työhaastattelun ja tekoälyn hyödyntämisen rekrytoinnissa, kertoo hankevastaava, uraohjaaja Päivi Kuusinen.

Osaavasta työvoimasta käytävä kova kilpailu vaatii yrityksiltä entistä voimakkaampia panostuksia rekrytointiosaamiseen, työntekijöiden houkutteluun sekä yritysimagon kehittämiseen.

– Työvoiman saatavuus on noussut haasteeksi yritysten kasvun ja kilpailukyvyn kannalta erityisesti Etelä-Savossa. Työnantajamielikuva on yrityksen käyntikortti, sillä se voi ratkaista yrityksen aseman työnhakijoiden silmissä.

Koulutukset ja työpajat järjestetään tämän syksyn aikana osin lähitoteutuksena ja osin verkossa. Koulutukset toteuttaa Työpolut Savonlinnaan -hanke, jossa ovat mukana Ammattiopisto Samiedun lisäksi Savonlinnan Hankekehitys Oy ja Savonlinnan työllisyyspalvelut. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Infotilaisuus 26.9.2024 klo 8–10, Samiedun Paviljongin kampus (Rajalahdenkatu 4)
Työnantaja ja -tekijä – näkemyksiä työllistämisestä ja työllistymisestä
Ilmoittaudu mukaan!

Onnistu rekrytoinnissa! -verkkokoulutus avataan 26.9.2024. Verkkokoulutus on tarkoitettu yrittäjille, ja siihen voi osallistua milloin ja missä vain. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia Päivi Kuusiselle.

Verkkokoulutuksen jatkona järjestetään teemoja syventäviä työpajoja:

Työpaja 15.10.2024 klo 14, Samiedun Paviljongin kampus
Rekrytointiviestintä: Työpaikkailmoituksen laatiminen, hakukanavat ja työhaastattelu 

Työpaja 5.11.2024 klo 14, Samiedun Paviljongin kampus
Tekoäly rekrytoinnin tukena: Miten hyödynnän tekoälyä rekrytoinnissa?

Työpaja 14.1.2025 klo 14, Samiedun Paviljongin kampus
Monimuotoisuus rekrytoinnissa

Jaa artikkeli