13.09.2024

Paviljongin kampus siirtyi aurinkoenergiaan – uudistetut tilat opetukseen ja kokouskäyttöön

Olemme avanneet Paviljongin kampuksen ovet neljä kuukautta kestäneen perusteellisen remontin jälkeen. Ravintola- ja cateringalan, elintarvikealan ja matkailualan opiskelijat palasivat kampukselle syyskuun alussa, ja opetusravintola palvelee jälleen lounas- ja kokousasiakkaita. Modernisoitu kampus käyttää nyt aurinkoenergiaa, mukautuen kestävän kehityksen periaatteisiin ja vastaten nykyaikaisen oppimisympäristön vaatimuksiin.

– Kampus on kokenut merkittäviä päivityksiä, mukaan lukien ilmastointi- ja sähköjärjestelmän uusimisen. Opetusravintolan laitteisto kuluttaa suurimman osan rakennuksen tarvitsemasta sähköstä. Katolle asennettu 85 paneelin aurinkosähköjärjestelmä tuo huomattavaa säästöä sähkön kustannuksiin, kiinteistöpäällikkö Jari Tavi kertoo.

Uusittu ilmastointijärjestelmä sisältää sekä lämmön talteenoton että jäähdytyksen, mikä tekee tiloista mukavat ympäri vuoden. Sisätilojen pintaremontti on tuonut uuden ilmeen muun muassa pääaulaan, kokoushuoneisiin ja auditorioon. Myös kokoustekniikka on päivitetty vastaamaan tämän päivän tarpeita. Uudistetut ja muunneltavat kokoustilat sekä 150 henkilön auditorio tarjoavat erinomaiset puitteet erikokoisten tilaisuuksien järjestämiselle Savonlinnassa.

– Uudistuneet tilat luovat lisäksi mitä mainioimmat oppimisympäristöt opiskelijoille, jotka pääsevät esimerkiksi kokouspalveluissa käyttämään uusinta kokousteknologiaa. Paviljongin kampuksen vihreä siirtymä tukee Samiedun kestävän kehityksen periaatteita, joita tulemme käyttämään esimerkkeinä opiskelijoiden opinnoissa. Pystymme näin osoittamaan, kuinka suuri merkitys oikeilla ja kestävillä valinnoilla on arkipäivän toiminnassa ja liike-elämässä, tiimipäällikkö Laura Tynkkynen iloitsee.

Tynkkynen korostaa remontin aikaisen yritysyhteistyön merkitystä ja kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ottivat opiskelijat ja ohjaavan henkilökunnan ilomielin vastaan kevään aikana.

– Työelämän tuella ja opiskelijoiden työelämäohjauksen varmistamisella pystyttiin tukemaan nuortenkin opiskelijoiden työelämäjaksolle siirtymistä ja työllistymistä kesän ajalle. On aivan mahtavaa, että melkein jokainen alan opiskelija työllistyi kesäksi oppisopimuksella.

Avajaistarjous 16.–30.9.

Paviljongilla vietetään avajaisviikkoja 16.–30. syyskuuta, jonka aikana tarjotaan 10 % alennus normaalihintaisesta lounaasta sekä syyskuun aikana varatuista kokouspaketeista.

Tervetuloa lounaalle ja kokemaan uudistettu Paviljongin kampus!

Jaa artikkeli