Kokkiopiskelijamme Matias Roisko edusti Saimaata European Young Chef Award -kilpailussa Ranskassa
Kokiksi Samiedussa opiskeleva Matias Roisko yhdisteli kuha-annoksessaan Saimaan metsän ja järven makuja. Roiskoa kilpailussa valmensi Samiedun opettaja Sami Kokkonen.
Kilpailun raati kehui Roiskon kuhaa ja sitä, että nuori kokki oli tuonut kalan kokonaisena Saimaalta. Kilpailun voiton kuitenkin vei slovenialainen nuori kokki Boštjan Volk. Vaikka sijoitus meni sivu suun, oli Roisko gaalan jälkeen juhlavalla tuulella.
– Olen saanut tältä reissulta ihan huikeita muistoja. Täällä on päässyt näkemään laajasti Euroopan gastronomiaa. Olen tutustunut muihin nuoriin kokkeihin ja saanut kuulla, mitä ideoita heillä on lautasten takana. Näissä reissuissa on parasta se, että oppii uutta.
Suomeen palattuaan Roisko jatkaa töitä huippukokki Remi Trémouillen luotsaamassa ravintola Solitaryssa Rantasalmella. Taste Saimaa Ambassador Anni Korhonen hehkutti nuoren kokin saavutuksia.
– Matias on ihan huippuäijä, ja hän tulee pääsemään vielä pitkälle!
- Katso Matiaksen esittelyvideo European Young Chef Award -kilpailussa Youtubesta.
- Lue koko tiedote Etelä-Savon maakuntaliiton verkkosivulta.