CE4RT Circular Economy 4 Regenerative Tourism -hanke

Samiedu on mukana kansainvälisessä uudistavan matkailun yhteistyössä, joka koostuu matkailualan ja yrityspuolen toimijoista sekä koulutuksen järjestäjistä Irlannista, Islannista, Puolasta ja Alankomaista. Yhteistyöhankkeen kokonaisuutta koordinoi Munster Technological University Irlannista, Suomen osuutta koordinoi Samiedu.

Uudistava matkailu huomioi kattavasti koko matkailun ekosysteemin ja pyrkii minimoimaan matkailun aiheuttamat negatiiviset vaikutukset. Parhaimmillaan matkailija jättää kohteen paremmaksi kuin se oli ennen hänen vierailuaan. Hankkeeseen voivat osallistua pienet ja keskisuuret suomalaiset matkailualan yritykset.

Hankeaika

1.1.2023-1.2.2025

Budjetti

Hankkeen budjetti on 1,2 miljoonaa euroa ja rahoittajana toimii EU:n COSME-ohjelma.

Tavoitteet

Yhteistyöhankkeella kehitetään pienten ja keskisuurten matkailualan yritysten osaamista liittyen vihreään siirtymään, kiertotalouteen ja uudistavaan matkailuun.

Toimenpiteet

Hankkeeseen valitaan kevään 2023 aikana hakumenettelyllä 16 yritystä jokaisesta hankkeeseen osallistuvasta maasta. Yrityksille tarjotaan uudistavan matkailun koulutuspalveluita ja mahdollisuus suorittaa uudistavan matkailun sertifikaatti sekä tehdä tutustumismatka kestävän matkailun edelläkävijämaihin Irlantiin tai Islantiin.

Yritykset pääsevät halutessaan myös verkostoitumaan muiden eurooppalaisten toimijoiden kanssa. Yritykset saavat käyttöönsä tietyn määrän vouchereita, joita he voivat käyttää valintansa mukaan uudistavan matkailun koulutuksiin, mentorointiin ja tutustumismatkaan.

Osallistuvilta matkailuyrityksiltä edellytetään sitoutumista hankkeen toimintoihin kahden vuoden ajalle. Matkailualan yrityksiksi tässä tapauksessa luetaan majoituspalvelut, matkanjärjestäjät, ravintolat, kahvilat, pubit, festivaalit ja tapahtumat sekä matkailuun liittyvät kuljetuspalvelut.

Toteuttajat

Hankkeen toteuttavat:

  • Munster Technological University (IE)
  • Stichting Business Development Friesland (NL)
  • Dingle Peninsula Tourism Alliance / Comhaontas Turasóireachta Chorca Dhuibhne (IE)
  • Islenski Feroaklasinn (IS)
  • Burren Talk Ltd. (IE)
  • Danmar Computers SP ZOO (PL)
  • Itä-Savon Koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Samiedu (FI)

Katso hankkeen viralliset sivut.

Katso tästä hankkeen viimeisin uutiskirje

Osallistuvat yritykset:

www.tulearninghub.instructure.com
www.kapua.fi
www.totovaara.fi
www.hawkhill.fi
www.hunterofthenorth.com
www.jokimaanparoni.fi
www.kotohotel.fi
www.kubu.fi
www.lettukahvilakalliolinna.com
www.lomamokkila.fi
www.luontotila.com
www.visitoro.fi
www.nuutajarvenpruuki.fi
www.savonlinna.fi/riihisaari
www.oravivillage.com/fi
www.virena.fi
www.wilsoncharter.fi

Hankkeissa tapahtuu

Lue lisää blogistamme