16.10.2024

Savonlinnan kesäyliopiston toiminnan jatkuminen turvataan – OKM on myöntänyt Itä-Savon koulutuskuntayhtymälle vapaan sivistystyön järjestämisluvan 1.1.2025 alkaen

Koulutuksen rahoitusleikkaukset kohdistuvat myös vapaaseen sivistystyöhön, joten Savonlinnan kesäyliopistoyhdistys ry päätti keväällä 2024 luopua järjestämisluvastaan sillä edellytyksellä, että järjestämislupa siirretään Itä-Savon koulutuskuntayhtymä Samiedulle. Koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat hyväksyivät vapaan sivistystyön lisäämisen perussopimukseensa kesällä 2024, ja opetusministeri Anders Adlercreutz vahvisti järjestämisluvan siirron allekirjoituksellaan 30.9.

Itä-Savon koulutuskuntayhtymän saaman järjestämisluvan mukaan kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta ja muuta vapaan sivistystyön koulutusta. OKM:n päätös tulee voimaan 1.1.2025 ja on voimassa toistaiseksi.

Kesäyliopiston koulutustarjonta vuodelle 2025 rakentuu pääosin sen aiempaan toimintaan perustuen. Henkilöstö siirtyy Itä-Savon koulutuskuntayhtymän palvelukseen vuoden vaihteeseen mennessä. Muilta osin toimintojen integroituminen osaksi Itä-Savon koulutuskuntayhtymää toteutetaan kevään 2025 aikana. Kesäyliopiston tulevaisuuden koulutustarjonta päivitetään vastaamaan entistä vahvemmin seudun osaamistarpeita ja toteutetaan kustannustehokkaasti hyödyntäen alueen eri koulutustoimijoita. Samalla huolehditaan, että kesäyliopiston nykyiset tärkeät yhteistyösopimukset mm. yliopistojen kanssa jatkuvat.

– Kesäyliopiston tarjonta ammatillisena täydennyskouluttajana ja korkea-asteen koulutusten tarjoajana täydentää hyvin kuntayhtymän koulutustarjontaa ja vahvistaa rooliamme koulutuksen järjestäjänä niin Savonlinnan seutukunnalla kuin valtakunnallisesti, kertoo Samiedussa kesäyliopiston vastuuhenkilönä toimiva johtava tiimipäällikkö Anne Taiponen.

Lue myös uutinen 3.5.2024: Savonlinnan kesäyliopiston jatkuvuus pyritään turvaamaan siirtämällä toiminta Itä-Savon koulutuskuntayhtymä Samiedun järjestettäväksi – Samiedu

Jaa artikkeli