14.12.2021

Asuntolan pikkujouluissa rakennettiin piparkakkutaloja

Samiedun asuntolassa järjestettiin asukkaille pikkujoulut 7.12. Pikkujouluja juhlistettiin opiskelijoiden Chillaamossa, jossa nautittiin jouluherkkuja ja kilpailtiin hienoimman piparkakkutalon valmistuksesta.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat olivat varta vasten valmistaneet osat, joista asukkaat pääsivät rakentamaan ja koristelemaan hauskoja piparkakkutaloja. Valmistuneista tuotoksista äänestettiin paikan päällä ja Instagramissa. Jutun lopussa kuvat äänestyksissä voittaneista piparkakkutaloista.

Vauhdikas syksy

Samiedun nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Tilda Salon mukaan asuntolan syksy on ollut vauhdikas.

– Xamkin sosionomi- ja liikunnanohjaajaopiskelijat toteuttivat asuntolassamme projektityön lokakuusta marraskuuhun. Syksyn mittaan asukkaille järjestettiin monenlaista ohjelmaa liikunnasta, videopeleihin ja ruuanlaittoon sekä muuhun arjen toimintaan.

Asukkaat saivat liikunnanohjausta kuntosalilla ja liikuntahallissa, pääsivät kokkaamaan yhdessä ja viettämään peli-iltoja lautapelien ja videopelien merkeissä. He ovat saaneet monipuolisesti tukea ja ohjausta myös nuoria askarruttaviin arjen rutiineihin liittyen.

Asuntolan pikkujoulut järjestettiin yhteystyössä Yhessä eteenpäin -hankkeen kanssa, joka kehittää eteläsavolaista oppilaitosnuorisotyötä yhdessä ammattilaisten ja nuorten kanssa.

Jaa artikkeli