31.01.2024

CE4rt-hanke on hyvässä vauhdissa

EU:n komission rahoittama CE4rt-hanke edistää uudistavaa matkailua. Hankkeessa mukana on 17 suomalaista matkailualan yritystä, yhteensä viidestä maasta yrittäjiä on 80.

Hanke on puolessa välissä ja sen vastuullisen matkailun koulutukset ovat hyvässä vauhdissa. Matkailualan yritykset ovat saaneet koulutuksen uudistavan matkailun periaatteista, kiertotaloudesta ja kestävän kehityksen edistämisestä.

Inspiroiva luento tarinankerronnan keinoista markkinoinnissa

Tällä viikolla osallistujat saivat inspiroivan luennon Irlannista tarinan kerronnan keinoista markkinoinnissa. Luennon vetäjä, Tourism Space markkinoinnin asiantuntija Tina O’Dwyer kertoi, kuinka tarinankerronta voi auttaa matkailuyrityksiä erottumaan kilpailussa ja vetoamaan asiakkaisiin.

Verkkoluennon aikana osallistujat työskentelivät pienryhmissä yhdessä luodakseen avainsanoja, iskulauseita ja tarinoita matkailutuotteidensa markkinoinnin tueksi. Inspiraatiokuvana oli Savonlinnalaisille tuttu kuva, jossa nainen meloi Saimaalla auringonlaskuun, kuva herätti ihastusta kansainvälisessä porukassa ja kirvoitti valtavan määrän ideoita markkinointitarinoiksi. ”Näitä ideoita voimme käyttää omassa markkinoinnissamme” totesi savonlinnalainen yrittäjä.

Yhteistyö ja verkostoituminen tärkeä osa hanketta

Yhteistyö ja verkostoituminen ovat tärkeä osa CE4rt-hanketta. Hankkeen myötä yritykset ovat tutustuneet toisiinsa ja luoneet yhteistyösuhteita. Huhtikuussa osa yrityksistä osallistuu Islannin benchmarkkaus matkalle, jossa he tutustuvat kestävän matkailun kohteisiin ja verkostoituu irlantilaisten, hollantilaisten, puolalaisten ja suomalaisten yritysten kanssa. ”Verkostoituminen ja toisen tuotteiden tutkiminen ja kokeminen on hankkeen tärkein anti, lähden Islantiin suurin odotuksin” toinen yrittäjä toteaa.

Hankkeen puolivälissä hyvä tunnelma

Yritykset ovat olleet tyytyväisiä koulutukseen ja yritysvalmennusten mahdollisuuksiin. Monilla on vielä yritysvalmentajien valinta kesken, mutta odotukset ovat korkealla. Hanke on tuonut matkailualalle uusia ideoita ja kestävämpää näkökulmaa.

CE4rt-hankkeen tavoitteet

CE4rt-hankkeen tavoitteena on tukea pk-yrityksiä siirtymisessä kiertotalouteen perustuvaan ja uudistavaan matkailuliiketoimintamalliin. Hanke toteutetaan vuosina 2022-2024.

Jaa artikkeli