28.03.2024

City-Chillaamo ottaa koppia nuorista

Ydinkeskustassa Sokoksen alakerrassa toimiva City-Chillaamo kokoaa nuoria keskustelujen, pelien ja pikkupurtavan ääreen kerran kuukaudessa. Samiedun opiskelijahuollon toteuttaman tapahtuman sisällössä huomioidaan nuorten toiveet. Koululaisten ja opiskelijoiden on helppo pujahtaa Olavinkadulta sisään Samiedun Citypisteen viihtyisiin tiloihin.

Tukea luotettavilta aikuisilta

Nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Tilda Salon mukaan City-Chillaamossa olennaisinta on jutella nuorille tärkeistä asioista turvallisessa ja rennossa ilmapiirissä, välipalan äärellä.

– Nuoret tarvitsevat vapaa-ajallaan turvallisia ja luotettavia aikuisia. Monia painaa yksinäisyys, ja kontaktien ottaminen on vaikeaa. Kun aikuinen huomioi nuoret ryhmän jäsenenä, nuori uskaltautuu mukaan keskusteluun. Tämä näkyy meillä Samiedussa joka ikinen päivä.

Tapahtuma on suunnattu Samiedun opiskelijoille ja lähikoulujen nuorille. Säännölliset kohtaamiset nuorten omassa elinympäristössä ovat olennaisen tärkeitä. Ensimmäisellä kerralla paikalle saapui 30 nuorta, ja nyt Salo ilahtuu nähdessään paikalla uusia kasvoja.

– Nuoret pitävät tästä tapahtumasta ja tulevat tänne hyvässä hengessä. Tänäänkin paikalla on erittäin kohteliaita, asiallisia ja avoimesti keskustelevia nuoria.

– Suurin osa kävijöistä on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta, mutta ketään ei käännytetä ovelta. Me otamme oikeasti koppia nuorista, Salo painottaa.

Keskusteluja pleikkarin ja Paviljongin herkkujen ääressä

Opiskelijat ovat mukana tapahtuman järjestelyissä. Hyvinvointivalmentaja Olavi Huvi esittelee Paviljongin opetuskeittiöstä toimitettuja herkullisia välipalatarjoiluja.

– Meiltä saa pikkupurtavaa, jonka ääressä voi pelata pleikkarilla tai kokeilla virtuaalitodellisuutta VR-laseilla. Myös pelikortit ja lautapelejä löytyy. Tärkeintä on kuitenkin jutella yhdessä ja kysellä, mitä nuorille kuuluu.

Värikkäillä penkeillä oleilee samiedulaisia ja yläkouluikäisiä nuoria jääkiekkopelin ohjaimia naksutellen ja pikkupitsoilla herkutellen. Juttu kulkee, ja kuulumisia vaihdetaan. Nuorten kommentit vahvistavat Salon ja Huvin huomiot.

– Täällä aikuisilla on aikaa nuorille. Aiotaan tulla tänne toistekin. Sijaintikin on toimiva. Keskustassa tarvitaan paikka, jossa nuoret voivat viettää aikaa yhdessä, kertovat yläkouluikäiset ystävykset.

– Olen täällä jo ”vakkari”. Tulin toista kertaa, koska mulla on nälkä ja odotan massun täyttymistä. Hain Samiedulle opiskelemaan autoalaa, huikkaa hyväntuulinen nuorimies.

City-Chillaamo järjestetään Samiedun Citypisteellä kerran kuussa, seuraavan kerran 12.4. klo 15–17.

Jaa artikkeli