23.11.2021

Citypisteen näyteikkunasta avautuu nostalginen joulukotimiljöö lauantaina 27.11.

Savonlinnan Kauppatorin laidalle, Ammattiopisto Samiedun Citypisteen ikkunoihin on rakenteilla nostalginen joulukotimiljöö. Jouluikkuna toteutetaan yrittäjän ja opiskelijayrittäjien yhteisprojektina ja se paljastetaan Savonlinnan joulun avaus -tapahtumassa lauantaina 27.11.

Idea jouluiseen ikkunaan syntyi tarpeesta.
– Halusimme tuoda vuoden pimeimpään aikaan tunnelmallista ja kaunista katseltavaa, sekä houkutella kadun kulkijan seisahtumaan lapsuuden joulunodotukseen. Kun sitten mietimme toteutusta, niin luontevana tekijäporukkana nähtiin tapahtuma- ja teatteriala, hankekoordinaattori Tuire Pervilä kertoo. 

Jouluikkunan rakentavat tapahtuma- ja teatterialan opiskelijat Auri Makkonen, Niina Timonen ja Hanna-Kaisa Immonen, jotka ovat opintojensa aikana harjoitelleet myös yrittäjyyttä Vuosi yrittäjänä -ohjelman sekä 4H-yrittäjyyden kautta.

Jokaisella opiskelijalla on vahvuutena erilaisten materiaalien käyttö. Auri käyttää töissään huovutusvillaa, Niina keskittyy fantasianukkeihin ja Hanna-Kaisa tekee taidetta kierrätysmateriaaleista. Opiskelijoiden työskentelyä ovat ohjanneet opettajat Anne Peltonen ja Kati Palokangas Samiedusta sekä kulttuuritoimija-yrittäjä Eija Guttormsen.

Eija on toteuttanut Rantasalmella useita eri teemaisia näyttelyitä. Viime kesänä yli tuhat katsojaa kävi tutustumassa hänen toteuttamiin eri vuosikymmenten sisustusmaailmoihin Rantasalmen keskustassa sijaitsevassa vanhassa Äänelän talossa. Eijan tekemiä hellyttäviä satuolentoja, Kikkarapönkiä, tavataan nyt kodikkaan jouluhuoneen miljöössä Citypisteen ikkunassa.

Eija lähti mukaan oppilaitosyhteistyöhön kiinnostuneena.
– Koska olen aikaisemmat näyttelyni rakentanut pääosin itsekseni, on mielenkiintoista ja antoisaa tehdä tätä jouluikkunaa yhdessä isommalla porukalla. On myös hienoa nostaa esiin näiden lahjakkaiden nuorten osaamista, hän sanoo.

Jouluun kuuluu kuusi koristeineen ja kelkka joulupaketteineen. Osaan opiskelijoiden tekemiä joululahjoja sisältävistä paketeista pääsee kurkistamaan sisäänkin. Jouluhuoneen rekvisiitta rakentuu kestävän kehityksen mukaisesti kierrätysmateriaaleista ja nurkista kopistelluista tavaroista.

Opettaja Kati on ollut yhteistyöhön tyytyväinen.
– Suunnittelu on ollut idearikkaan Eijan ja opiskelijoiden kanssa kiinnostavaa ja antoisaa. Opettajan näkökulmasta tämä on opiskelijalle hyvä tapa saada töitään näkyville ja tällaisen suunnittelu on juurikin sitä työtä mitä ammatissa tehdään. Näyteikkunan suunnittelu ja luominen ei siis ole mitenkään ylimääräinen projektityö, hän iloitsee.

Citypisteellä on joulukuussa myynnissä myös Samiedun opiskelijoiden töitä pukinkonttiin ja koristeeksi koteihin. Citypisteellä toivotaan, että ihmiset löytävät tiensä paikalle tutkimaan ikkunaa ja myös sisälle myyjäisiin katsomaan opiskelijoiden töitä.

Opiskelijoiden ja yrittäjän yhteisprojekti toteutetaan Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa Etelä-Savoon -hankkeella, jota on rahoittanut Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan Sosiaalirahasto.

Jaa artikkeli