24.01.2022

Digitaitoja taskut pursuten, eEDU-hankkeen liiketoiminnan e-opettaja esittäytyy

Hyvät työvälineet mahdollistavat
 etätyön vaikka puiston penkiltä. 

Tässä teille hankkeemme yksi diginatiivi, jos näin voisi sanoa. Olen Montosen Sanni ja aloitin Ammattiopisto Samiedussa vuoden 2020 keväällä liiketoiminnan tuntiopettajana. Aloitin työn juuri ennen sitä, kun pääsimme maistamaan etäopetuksen ja kaiken etäilyn uusia käytäntöjä. Tämä ei itselleni ollut mikään ongelma, koska olin tehnyt käytännössä etänä töitä muutaman vuoden aiemmin ja lisäksi opiskellut etänä korkeakoulututkintoa monimuotototeutuksena.  

Minua kiinnostaa kaikki digitaalinen toteuttaminen ja sen mahdollisuudet. Haluan kehittää eEDU-hankkeessa työelämälähtöistä verkko-koulutusta ja tuoda verkko-opintoihin työelämän ympäristöjä simulaatiomuodossa. Nykyaikana on mahdollista rakentaa erilaisia skenaarioita ja ympäristöjä verkkoon, mikä tarjoaa hyvän perustan, kun siirrymme käytännön tilanteisiin työelämään. 

Yksi vastuualueistani hankkeessamme on oppimisanalytiikka. Oppimisanalytiikan avulla meidän on mahdollista kehittää verkko-opintojamme ja -oppimateriaalejamme entistä paremmiksi. Olemme vasta saaneet Intelliboard-oppimisanalytiikkatyökalun käyttöömme. Kun olemme päässeet paremmin sinuiksi sen kanssa, kerron siitä lisää myöhemmin.

Tällä hetkellä rakennan ja kehitän uutta yrittäjyyden ammattitutkintoa yhdessä yrittäjyyden kehittäjäopettajamme Suvi Levosen kanssa. Oma taustani on vuosien yrittäjänä oleminen  digitaalisen liiketoiminnan puolella, joten pyrin hyödyntämään osaamistani mahdollisimman paljon meidän opiskelijoidemme käyttöön sekä tuomaan esiin yrittäjyyden uusia näkökulmia. Lisäksi haluan kehittää verkko-opiskeluun uusia toteutustapoja, jotta opiskelu verkossa olisi innostavaa, monipuolista ja käytännönläheistä. 

Talviterveisin,
Sanni Montonen

Jaa artikkeli