12.10.2021

DualVET hanke on espanjalaisten koordinoima Eramus+ KA2 -hanke, jonka tavoitteena on luoda partneriverkosto, jonka välillä voidaan helposti ja turvallisesti lähettää ja vastaanottaa Erasmus -vaihto-opiskelijoita. Hankkeessa verkostopartnerit tulevat Portugalista, Puolasta, Saksasta Suomesta ja Espanjasta. Suomesta ja Puolasta mukana on ammatillinen oppilaitos, muista maista verkostoja, hallintoviranomaisia ja oppisopimuskeskus.  

Tämä toiminta on juuri sitä näkymätöntä taustatyötä, joka pitää olla tehtynä ennen kuin voimme lähettää ja vastaanottaa turvallisesti ja vastuullisesti Erasmus -vaihdokkeja. Yhteiset pelisäännöt, yhtenäiset sopimukset, keskustellut käytännöt ja tunnetut verkostokumppanit ovat vaihtotoiminnan edellytys. 

DualVET -hankkeessa kaivattiin muutakin. Kaivattiin opettajien yhteistyötä, mahdollisuutta luoda omaa kansainvälistä verkostoa, jonka kanssa voi toteuttaa pieniä projekteja opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa luotiin English teacher’s cooffee break -konsepti. Vapaamuotoista keskustelua, verkostoitumista ja suunnittelua.  

Heti ensimmäisellä kerralla opettajat halusivat toteuttaa jotain konkreettista yhteistoimintaa omien englannin tuntien aikana. Etsittiin kaikkialla toimivaa yhteiskirjoitusseinää, jossa opiskelijat voisivat käyttää kielitaitoaan ja saada kielitaitonsa avulla kontaktin muiden maiden opiskelijoihin. Syntyi Padlet lomasuunnitelmista. Kukin opettaja käytti englannin tuntien aikaa opiskelijoiden omien tekstien kirjoittamiseen, toisten lukemiseen ja kommentointiin. Tästä pidettiin, yksinkertainen toteutus ja matkustuskieltojen aikana tervetullut kansainvälisyyden tuulahdus. Tätä jatketaan ja kehitellään eteenpäin. 

Jaa artikkeli