08.05.2024

Erasmus+ hankkeessa työskenteleminen haastaa ja palkitsee

Verkostoyhteistyön haasteet nousevat usein esiin monikansallisissa hankkeissa, kuten myös meidän Erasmus+ KA2 EcoGreen -hankkeessa. Työnkulttuureiden, henkilökohtaisten vahvuuksien, aikataulujen sovittaminen eri kumppaneiden välillä voi olla haastavaa. Lisähaastetta tarjoaa Erasmus+ hankkeiden lukuisat työpaketit joilla jokaisella on omat aikataulunsa. Vaikka jotkut vaiheet saattavat edetä nopeasti, toiset voivat edetä hitaammin, todella hitaasti, mikä vaatii joustavuutta, suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä kaikilta osapuolilta. Yhteistyö etänä, vain muutamia kertoja ihmisiä tavaten haastaa.

Kuitenkin nyt käsillä olevassa vaiheessa olemme lähellä hanketulosten valmistumista, hyvässä vaiheessa, jossa aivan kohta näemme työmme tulokset. Opetusaineisto on käännetty kaikille hankekielille. Se jännittävä vaihe on alkanut, kun kaikki pienet yksityiskohdat, joita olemme työstäneet lähes kaksi vuotta, kootaan yhdeksi kokonaisuudeksi hankkeen verkkosivuille. Työn valmistuminen on lähellä, ja tuskin maltamme odottaa tulosten näkemistä. Me pystyimme yhteistyöhön!

Käy katsomassa yhteisen työmme tuloksia Erasmus+KA2 Ecogreen verkkosivuilta, näkymä vaihtuu vielä päivittäin, mutta aivan kohta tuolla https://ecogreenproject.net/ on hankkeemme valmiit tulokset. Uskomatonta! Ja niin hienoa.

Jaa artikkeli