14.10.2021

Haku Erasmus-apurahalla toteutettaviin opiskelijoiden vaihtojaksoihin Eurooppaan on auki

Kiinnostaako oppia uusia kulttuureja ja saada työkokemusta ulkomailta? Haku Erasmus-apurahalla toteutettaviin opiskelijoiden vaihtojaksoihin Euroopan maihin on avattu jälleen. Kevään 2022 jaksoille hakuaika on 11.10-15.11.2021.  

Mitä Erasmus-jakso tarkoittaa?

Erasmus-jaksot tarkoittavat työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoa, joka tapahtuu ulkomailla. Jaksoille voivat hakea kaikki Samiedun opiskelijat ikään tai opiskelumuotoon katsomatta. Jaksojen aikana työskennellään HOKSin mukaisissa tehtävissä paikallisessa yrityksessä.

Jakso voi olla esimerkiksi työskentelyä Saksassa päiväkodissa, Italiassa leipomossa, Tanskassa rakennustyömaalla tai Belgiassa kaupassa. Jaksoihin sisältyy aina työhaastattelu Teams-yhteydellä ja työpaikan antama ennakkotehtävä. 

Jakson päätteeksi tehdään arviointi ja usein myös näyttö. Näyttökeskustelu käydään Teams-yhteydellä englanniksi.  

Mitä Erasmus-apuraha kattaa?

Myönnettävän Erasmus-apurahan suuruus vaihtelee kohdemaan ja jakson pituuden mukaan, mutta se kattaa aina ainakin matka- ja majoituskulut. Usein apurahasta jää myös mukava summa elämiseen. 

Kielitaitoa vaaditaan

Työkieli on englanti ja sitä lähtijän on osattava niin, että selviää työn tekemisestä, arjen asioista ja mahdollisista hätätilanteista sujuvasti. Tarjolla on kielikursseja niin englannin kuin kaikkien kohdemaiden kielillä.  

Erasmus-jakso korona-aikaan

Koronan vuoksi jaksojen aikana ja matkustettaessa noudatetaan erityistä varovaisuutta. Työssä käytetään kasvomaskia ja rokotukset on oltava kunnossa. Matkalle lähdetään vähintään 2 henkilön ryhmänä. Ulkoministeriön linjauksia noudatetaan matkustettaessa ja jakson aikana tarkasti. 

Jaa artikkeli