06.04.2021

Hannu Fyhrille AMKE ry:n kultainen ansioristi

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin Samiedun koulutuksen erityisasiantuntija Hannu Fyhrille. Ammatillisen koulutuksen ansioristit ovat arvostettu tunnustus ammatillisen koulutuksen hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Ansioristi luovutettiin Fyhrille keskiviikkona 31.3.2021.

– Hannu on ammatillisen koulutuksen suuresti arvostama osaaja. Hänen tekemä työ ammatillisen koulutuksen hyväksi on huomioitu ja arvostettu suuresti myös valtakunnallisesti, Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Erkki Muukkonen kertoo.

Fyhr on ollut erityisesti aikuisten kouluttamisen ja jatkuvan oppimisen edistäjä. Hän on tehnyt pitkäjänteistä työtä aikuiskoulutuksen kehittämiseksi nykypäivän asemaan. Tänä päivänä ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkinto-opiskelijat ovatkin kasvava joukko ammatillisen koulutuksen asiakkaista.

– Hannu on pystynyt toiminnassaan ennakoimaan ammatillisen koulutuksen reformia sekä Savonlinnan seutukunnan ikärakenteen muutosta. Samiedussa aikuiset opiskelijat ovatkin nykyisin merkittävänä enemmistönä, kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen.

AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lampun mukaan Fyhr on hyvin tunnettu ammatillisen koulutuksen kehittämisen saralla.

– Fyhr on tehnyt syvän vaikutuksen ammatillisen koulutuksen kentällä. Hän on erinomainen asiantuntija, mutta ystävällisyydessään ja hiljaisessa vaikuttamistyössään aivan ehdoton. Mieleen jäävä, syvästi ihmisiä kunnioittava ja samanaikaisesti tiukka ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja, Lamppu sanoo.

Hannu Fyhrillä on ollut valtakunnallisesti merkittäviä luottamustoimia. Hän toimi Opetushallituksen tietojenkäsittelyn tutkintotoimikunnan puheenjohtajana vuosina 1998–2017 sekä tietojenkäsittelyalan koulutustoimikunnan aikuiskoulutuksen asiantuntijana vuosina 2008–2016. Fyhr on toiminut myös useissa ammatillisen koulutuksen kehittämistyöryhmissä. Tasavallan presidentti myönsi Fyhrille Suomen valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein itsenäisyyspäivänä 2008.

– Pari viikkoa sitten kohdallani tuli täyteen 33 vuotta aikuiskoulutusta Savonlinnassa. Tähän aikaan mahtuu aika monta kehitysvaihetta ja kaksi suurta säädösperusteista muutosta, joissa molemmissa keskiössä on ollut osaamisperustaisuus ja jatkuva oppiminen. Olen iloinen, että olen saanut olla mukana tämän matkan. AMKEn huomionosoitus tuli minulle täytenä yllätyksenä. Tämä merkitsee minulle todella paljon, Fyhr kiittää.

Ennen Savonlinnan työuraansa Fyhr työskenteli osaamisen kehittämisen parissa valtion palveluksessa kymmenen vuotta. Vuonna 1988 hän aloitti Savonlinnan kaupungin ammatillisessa kurssikeskuksessa Atk-palvelutoiminnan johtajana. Vuonna 1992 kurssikeskus muuttui Savonlinnan ammatilliseksi aikuiskoulutuskeskukseksi, josta myöhemmin, vuonna 2005, tuli osa Itä-Savon koulutuskuntayhtymää.

Fyhr on työskennellyt vuosien mittaan aikuiskoulutuksen koulutuspäällikkönä, aikuiskoulutuksen ja työelämäpalveluiden palvelupäällikkönä, vs. kuntayhtymän johtajana/rehtorina ja aikuiskoulutuksen erityisasiantuntijana sekä nykyisellään koulutuksen erityisasiantuntijana.

Fyhr jäi virkatyöstään eläkkeelle 1.4.2021, mutta jatkaa osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuuden parantamisen kehittämisprojektien parissa osa-aikaisena työntekijänä Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä.

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen (vas.) ja koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Erkki Muukkonen (oik.) luovuttivat ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin koulutuksen erityisasiantuntija Hannu Fyhrille 31.3.2021.
Jaa artikkeli