21.08.2023

Hius- ja kauneudenhoitoalan koulutuksille remontoidaan uudet tilat Pohjolankadulle

Ensi vuoden alussa Pohjolankadun kampuksella pärähtää, kun kampaaja-, kosmetologi- ja jalkojenhoitajaopiskelijat ja opettajat muuttavat Humanian kampukselta uusiin remontoituihin opetustiloihin Pohjolankadun C-siipeen.

Muuttoa odottavat niin opettajat kuin opiskelijatkin.

– Pääsemme Pohjolankadun yhteiskampukselle, jossa on eri alojen opiskelijoita ja jossa opiskelijan tukipalvelut ovat saatavilla päivittäin. Myös Pohjolankadun liikuntaharrastustilat ovat käytettävissä ja julkiset liikenneyhteydet ovat paremmat, tiimipäällikkö Katariina Tala kuvailee.

Hän kertoo, että uudet tilat ja sijainti mahdollistavat paremmin myös erilaiset kauneuteen liittyvät pop up -tapahtumat.

– Hius- ja kauneusopetuksen tilojen ohella kampuksen aulan yhteydessä sijaitsevassa Tietokeskuksessa tai ruokalassa voi järjestää erilaisia tapahtumia ja näyttötilaisuuksia. Mikä parasta, omat samiedulaisemme ovat mitä parhaimpia malleja ja asiakkaita tällaisiin tilaisuuksiin. Myös NY- ja kesäyrittäjätoiminta hyötyvät varmasti Mertalan kaupunginosan suuremmasta väestöpohjasta, paremmasta saavutettavuudesta ja toiminnallisemmista tiloista.

Tilojen remontointi Pohjolankadulla on juuri alkanut. Kyseessä on mittava, puolen miljoonan euron investointi ja panostus lähiopetuksen oppimisympäristöihin. Hius- ja kauneudenhoitoalan henkilöstö otettiin mukaan remontin suunnitteluun ja he pääsivät vaikuttamaan tila- ja toiminnallisuusratkaisuihin.

– Uudet tilat ovat kompaktit ja toiminnallisesti paremmat kuin Humanialla, jossa tilat olivat hajallaan ja vaikeammin hallittavissa. Taitavilla tila- ja pedagogisilla ratkaisuilla hius- ja kauneudenhoitoala sujahtaa suhteellisen vaivattomasti pääkampuksen yhteyteen, Katariina kiittelee.

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Eetu Nissinen kertoo, että uusien tilojen kalustuksessa hyödynnetään kierrätystä kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti. Uusiin tiloihin siirretään Humaniasta tekstiilejä ja kalusteita, kuten hoitotuoleja.

– Kaikki käyttökelpoinen kalusto pyritään hyödyntämään ja käyttämään uudelleen, Eetu sanoo.

Jaa artikkeli