02.05.2024

Ilmastoviisaat metsä- ja luontotoimet haltuun

Mitä kannattava ilmastoviisas toiminta on? Tule päivittämään osaamisesi. Sinulla on nyt mahdollisuus päästä kehittämään oman alasi tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia.

Kannattavat ilmastoviisaat metsä- ja luontotoimijat hankkeessa madalletaan kynnystä luonnonvara-alan yrityksen perustamiseen tai jo olemassa olevan toiminnan kehittämiseen. Tällä hetkellä etsimme metsä- ja luonnontuotealan toimijoita elokuussa 2024 alkaviin työpajoihin ja valmennuksiin.

Hanketta luotsaa projektipäällikkönä Annika Kontkanen. Metsäalan asiantuntemusta kantavat taimivakassaan metsäopettajat Mikko Harjunen ja Eveliina Tiilola. Luonnontuotealan rautaisannoksen antaa opettaja Stina Ikonen. Ota meihin yhteyttä, kun haluat osallistua hankkeen toimiin.

Tavoitteenamme on yhteistyön lisääminen luonnonvara-alan toimijoiden kesken. Osaamista on siis tarkoitus jakaa verkostoitumalla. Kannattavuus on perusasia, jotta uusi toimintatapa juurtuu osaksi arkea. Ilmastoviisas kannattavuus on tavoite, jonka ratkaisua haemme yhteiskehittämisen keinoin työpajoissa.

Vastuullista toimintaa luonnossa yli toimialojen ja turvemaille kestävää käyttöä. Siinä on kiteytettynä tehtävämme seuraaville kahdelle vuodelle.

Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF (80 %) ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (20 %).

Jaa artikkeli