12.01.2022

Innovatiivinen yrittäjyysleiri keräsi osallistujia eri koulutusaloilta

Yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille tarjottiin päivän kestävä yrittäjyysleiri 8.12.2021 Kulennoisten Hiekkalahdessa. Leiripäivä toimi orientaationa yritystoimen suunnittelun (15 osp) ja yrityksessä toimimisen (15 osp) tutkinnon osat valinneille opiskelijoille.

Yrittäjyysleiri oli ensimmäinen lajissaan, mutta palautteen perusteella tuskin viimeinen. Luokkahuoneesta ja työsalista poikkeava innovaatioleiri koettiin innostavaksi ja mieluisaksi oppimisympäristöksi.

Myös opiskelijoiden erilaiset koulutusalat osoittautuivat hedelmälliseksi pohjaksi yritysideoiden pohdiskelulle. Nekin, jotka osallistuivat leirille opettajansa kehotuksesta, kokivat valaistumisen yrittäjyyden mahdollisuuksista omalla kohdallaan.

Yrittäjyyden energiaa

Päivän aikana opiskelijat saivat tiivistepakkauksen yrittäjyyden ”energiajuomaa” eli tietoa yrityksen perustamisesta, palvelutarpeista alueellamme ja työkaluja oman yritysidean työstämiseksi eteenpäin.

Vaikka päivä oli tiukkaa työtä, kuului siihen reilusti naurua ja huumoria, kun opiskelijat kehittivät innovatiivisia ideoita liiketoiminnaksi. Yrittäjyysajatusten heittely samanhenkisessä seurassa oli erilaisen opintopäivän suola. Yrittäjyysleiriin kuului myös vahvaa läsnäoloa ja sparrausta alan asiantuntijoilta.

Leirin alussa kuultiin osallistujien senhetkisiä yrittäjyysajatuksia ja tultiin tutuiksi. Yritysneuvoja Katja Remes esitteli Uusyrityskeskuksen palveluita ja toi esille Savonlinnan seudun uusia yrittäjiä sekä muistutti opiskelijoita siitä, että olemassa olevan yrityksen jatkaminen on myös potentiaalinen vaihtoehto.  

Ryhmäytymisen myötä päästiin kehittämään yritysideoita, joita muokattiin useaan otteeseen päivän aikana. Projektityöntekijä Pekka Turunen haastoi opiskelijoita oivaltamaan ja kannusti heitä ideoimaan hyvinkin lennokkaasti.

Leiripäivän lopussa toteutettiin yritysideoiden myyntipuhe, jonka avulla opiskelijat opettelivat vakuuttamaan sijoittajat ideansa toimivuudesta.

Leiri toteutettiin yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa Etelä-Savoon -hankeen toimenpiteenä. Päivän työskentelyn ohjauksesta vastasivat Samiedusta yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa Etelä-Savoon -hankkeen projektikoordinaattori Tuire Pervilä ja yrittäjyyden kehittäjäopettaja Suvi Levonen sekä vierailevat asiantuntijat: Vuosi yrittäjänä -ohjelman ammatillisen koulutuksen asiantuntija Petri Katajarinne, Itä-Savon Uusyrityskeskuksen yritysneuvoja Katja Remes ja Luonto-Saimaa hankkeen projektityöntekijä Pekka Turunen.

Tuire Pervilä ja Suvi Levonen

Jaa artikkeli