07.05.2023

GreenVETnet -hanke on edennyt jo viimeiseen kolmannekseen. Hankkeen tavoitteena on tuottaa kestävän kehityksen opetusmateriaalia matkailu-, logistiikka-, liiketalous- ja rakennusalan opettajille. Hankkeessa toteutetuissa LTTA (Learning, teaching and training activity) tapahtumissa on koottu kokeneiden opettajien hyviksi havaitsemia aineistoja. Näistä kootaan kaikille avoin portaali, josta opettaja voi hakea alan kestävän kehityksen aiheisiin liittyvää aineistoa helposti. 

Hankeverkosto kokoontui hankkeen kolmanteen projektikokoukseen Irlantiin 24-27.4.2023. Idyllinen Cork sijaitsee Irlannin etelärannikolla. Corkin hankekokouksessa oli mukana Samiedun Anne-Mari Behm ja Tiina Söderholm.  

Hankkeen seuraavana toimintona on järjestää neljäs ja viimeinen LTTA tällä kertaa rakennusalalle ja vieläpä Savonlinnassa. LTTA järjestetään toukokuun viimeisellä viikolla, sinne ovat kaikki asiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleita. Savonlinnaan on tulossa noin 20 rakennusalan opettajaa Irlannista, Ruotsista, Unkarista, Bulgariasta, Hollannista ja Kuopiosta. Aiheena on energiatehokas rakentaminen ja kestävään kehitykseen liittyvän opetusaineiston kokoaminen. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Petteri Järvelä ja Anne-Mari Behm.  

Jaa artikkeli