26.04.2022

Joko olisi digin aika? Vahvista taitojasi Digi & Design -hankkeessa

Savonlinnan seudun yrittäjillä on taas mahdollisuus ilmoittautua mukaan Digi & Design -hankkeen räätälöityihin digikoulutuksiin, jotka jatkuvat toisella koulutussarjalla syksyllä 2022. Ensimmäisen koulutussarjan osallistujat testaavat jo oppejaan ja uusia taitojaan käytännössä. Hankkeen kantavana voimana ovat yrittäjien digitarpeisiin pureutuvat koulutukset ja projektitiimin vahva tuki.

Digitaitojen merkitys yrittäjän arjessa 

Digitalisaation hyödyntäminen on yritystoiminnassa nykypäivää. Digitalisaation tuomia mahdollisuuksia hyödynnetään esimerkiksi yritysten markkinoinnissa ja arjen työtehtävien sujuvoittamisessa. Savonlinnalaiset yritykset ovat ottaneet suurta digiloikkaa 2000-luvun aikana, mutta digimaailma kehittyy kovaa vauhtia ja mukana kehityksessä olisi tärkeää pysyä.

– Minusta on tärkeää, että yrittäjät varaisivat kalentereihinsa aikaa toimintansa suunnittelulle ja digiosaamisensa vahvistamiselle, sanoo Simo Turtiainen (kuvassa) Digi & Design -hankkeesta. Digitaitojen merkitys kasvaa jatkuvasti ja se vaikuttaa merkittävästi yrityksen asemaan markkinoilla, Turtiainen jatkaa.

Turtiaisen mukaan monessa yrityksessä on käytössä esimerkiksi kattavat Microsoftin ohjelmistot, joita ei ole kuitenkaan vielä hyödynnetty optimaalisella tavalla. Parantamisen varaa on myös digimarkkinoinnissa ja näkyvyydessä sosiaalisessa mediassa. Suurin osa asiakkaista etsii palvelunsa verkosta, joten yrityksen kannattaa huolehtia näkyvyydestä siellä, missä asiakkaat ovat.

Verkostoidu ja opi yhdessä muiden yrittäjien kanssa

Digi & Design -hankkeen tiimi antaa tukea ja kannustusta tuotekehitykseen sekä digimatkalle ja auttaa pohtimaan oman yrityksesi digiasioita eri näkökulmista. Tiimissä toimivat projektipäällikkö Hanna Nygren, yrityskoulutusvastaava Sini Laukkanen sekä digiasiantuntija Simo Turtiainen. Varsinaiset koulutukset pitää erillinen digikouluttaja.

– Autamme sinua tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja teknisissä digipulmissa. Saat riittävästi tukea, vaikka olisit vasta-alkaja digiasioissa. Hanke soveltuu erityisen hyvin toiminimiyrittäjille ja kevytyrittäjille, Turtiainen kertoo. 

– Toimin digitukena teknisissä ongelmatilanteissa laitteiden ja ohjelmistojen suhteen ja jalkaudun tarvittaessa käymään yrityksessäsi. Tuotekehitystyössä ja digimarkkinoinnissa sparrailee Sini ja yhteyshenkilönä kaikissa hankkeen teemojen suhteen askarruttavissa asioissa on Hanna. Vertaistukea saat muilta osallistujilta. Et jää siis yksin, Turtiainen kannustaa. 

Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä, eikä hankkeeseen osallistumista tarvitse jännittää. Hankkeessa tuotetaan alkukartoituksen pohjalta yrityksiä palvelevia koulutuksia, ja taitoja kehitetään myös työpajoissa hankkeen aikana. Kenties jopa verkostoituisit ja saisit uusia asiakkaita? Jokainen kohtaamasi ihminen on myös potentiaalinen asiakas. 

Mitä ja miten kehitämme kanssasi? 

Koulutusten sisällöt vahvistetaan alkukartoituksen tulosten perusteella. Aiheina koulutuksissa ovat esimerkiksi sosiaalisen median sisällöntuotanto ja kanavien käyttö, somemarkkinointi, valokuvaus ja kuvien muokkaaminen, nettisivujen optimoiminen ja tuotekehitystyö. Järjestämme koulutusta ketterästi hybridimallilla lähitapahtumina ja verkossa, lähitapaamisiin kuitenkin painottaen. Koulutuksemme taltioidaan digitaalisille alustoille, joista koulutuksia pääsee katsomaan myöhemminkin itselle sopivana aikana.  

Koulutukset suunnitellaan ja toteutetaan Itä-Savon koulutuskuntayhtymän, Samiedun hallinnoimassa Digi & Design – Elinvoimaa yrityksiin –hankkeessa. Hankkeen valmistelua on tehty yhteistyössä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa. Hanke on saanut Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta (1.8.2021–31.7.2023). 

Syksyllä 2022 alkaviin koulutuksiin voi nyt ilmoittautua. Hinta koulutuksille on 95 € (koko koulutussarja). Katso yhteystiedot artikkelin kuvan alta ja ilmoittaudu mukaan! Kysy rohkeasti lisätietoja, jos jokin asia mietityttää!

Jaa artikkeli