19.12.2022

Kaikki tuovat osaamisen pöydälle ja sitten valitaan töille tekijät

Erasmus+ Greenvetnet hankkeen tavoitteena on koota kestävän kehityksen koulutuksen työkalupakki ammatillisille opettajille. Työkalupakki koostuu opetusmenetelmistä, aineistoista ja esimerkki oppitunneista. Työtä ja menetelmiä koostaa tekee 8 oppilaitoksen verkosto.

Joulukuussa verkosto tapasi Gröningenissä Hollannissa projektikokouksen merkeissä. Oli tärkeää suunnitella yhdessä seuraavia hankkeen tapahtumia yhdessä ja tarkentaa vielä tavoiteita. Paljon puhuttiin myös työkalupakista, sen sijainnista, sisällöstä ja käytettävyydestä. Kansainvälinen yhteiskehittäminen vaatii paljon puhetta ja hiomista.

Saimme myös mahdollisuuden vierailla Zernike Campuksella, jossa oli vaikuttava kestävän energian tutkimuskeskus. Erityisesti mielenkiintoa ja ajatuksia  herätti yliopiston, AMK ja ammatillisen yhteinen oppimisprojekti, jonka aikana opiskelijat suunnittelevat yhdessä aurinkokennoilla kulkevan ralliauton ja osallistuvat autollaan kansainväliseen kilpailuun.

”Kaikki tuovat osaamisensa pöydälle ja sitten valitaan eri töille tekijät” kertoi hankkeen PR-vastaavana toimiva opiskelija. ”Taustoilla tai oppilaitoksilla  ei ole väliä, kiinnostuksella on. Osaaminen karttuu työtä tehden.” projektitädit huokailivat ihastuneina, nuoret ovat meitä viisaampia! Noin se pitää mennä. Noin meidänkin kuuluisi työskennellä, noin meitä pitäisi johtaa. Vain kiinnostuksella on väliä. Sitä pitää vaalia ja kunnioittaa, sieltä se osaaminen kumpuaa. 

Jaa artikkeli