19.02.2024

Kaksi Samiedun opiskelijaa osallistuu nuorten Uskalla yrittää -yrittäjyyskilpailuun

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma ja -kilpailu. Tapahtumakokonaisuus on suunnattu Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuville nuorille.

Tapahtumakokonaisuus käynnistyy helmikuussa Uskalla Yrittää -aluetapahtumilla ympäri Suomen ja huipentuu Uskalla Yrittää -finaaliin huhtikuussa Helsingissä. Aluetapahtumissa ja -kilpailuissa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuvat oppijat esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan yhdessä opettajiensa kanssa. Alueellinen tapahtuma sisältää sekä myyntitapahtuman että kilpailuosion, jossa nuoret pääsevät esittelemään harjoitusyritystensä tuotteita ja palveluita sekä omaa osaamistaan. Kilpailuosioissa valitaan maakuntien edustajat finaaliin.

Samiedusta Franen Parturi NYT ja Sicer NYT osallistuvat Uskalla Yrittää -aluekilpailuun Kuopiossa 20.2.2024. Siellä kohtaavat nuoret ja NYT-yritykset Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta.

Uskalla yrittää Itä-Suomen aluekilpailun palkintokategoriat ovat:

1. Paras NYT-yritys perusaste
2. Paras NYT-yritys 2. aste
3. Paras liikeidea
4. Paras tuote tai palvelu
5. Paras myyntipuhe
6. Paras messupiste

Pra See Sako, Franen Parturi NYT
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto  

Franen Parturi NYT tarjoaa parturipalveluita. Franella oli jo ennen opintojen aloitusta kiinnostus parturityötä kohtaan ja osaamista kavereiden hiusmuotoilusta. Opintojen myötä suuntautuminen parturityöhön sekä yrittäjyyteen on vahvistunut ja oman näköinen yrittäjyys alkaa muotoutua.

Veeti Korhola, Sicer NYT
Liiketoiminnan perustutkinto

Sicer NYT myy T-paitoja ja tauluja. Tuotteiden graafinen suunnittelu ja ilme ovat Veetin omaa käsityötä. Yrityksen kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret aikuiset. Veetillä on suunnitteilla verkkokauppa ja hän aikoo jatkaa yrittäjyyttä NYT-yrittäjyyskokeilun jälkeen.

Onnea matkaan!

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta.

Jaa artikkeli