25.04.2022

Katja valitsi sijoitusneuvojan työn sijasta ihmisläheisen kosmetologin ammatin

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon ihon hoidon osaamisalaa opiskeleva parikkalalainen Katja Rouvinen, 39, nauraa, että ala on tempaissut hänet täysin mukaansa.

– Asun Parikkalassa omakotitalossa ja olen jo muuttanut vierashuoneen hoitohuoneeksi. On ollut mahtavaa tehdä harjoitushoitoja tutuille ja ystäville.

Katja aloitti kosmetologin opinnot Samiedussa syksyllä 2021. Vielä vuosi sitten hän työskenteli pankin asiakaspalvelutehtävissä. Syy, miksi Katja halusi opiskella 15 pankkivuoden jälkeen uuden ammatin, liittyy työn muuttumiseen tietokonepainotteiseksi.

– Pankissa kasvokkain tapahtuvat tapaamiset ihmisten kanssa ovat vähentyneet koko ajan. Koen kuitenkin olevani parhaimmillani ihmisläheisessä työssä, joten halusin kokeilla jotain muuta.

Katja ei valinnut uutta koulutusalaa ihan summassa, vaan hän kertoo olleensa aina kiinnostunut ihonhoidosta ja meikkaamisesta. Harrastusluonteisesti hän on toiminut itsenäisenä ihonhoitokonsulttina vuodesta 2018 alkaen.

– Minulle tuli tunne, että voisin laajentaa osaamistani ammattimaisempaan suuntaan ja että kosmetologin työ voisi olla mielekkäämpää kuin työ pankissa. Kun näin paikallislehdessä Samiedun yhteishakuilmoituksen, päätin hakea kosmetologikoulutukseen. Olin kuullut oppilaitoksesta pelkkää hyvää, joten se helpotti päätöstä.

Koulutuksen monipuolisuus yllätti

Katja sanoo yllättyneensä koulutuksen monipuolisuudesta. Pakollisista tutkinnon osista hän on suorittanut kokonaan jo käsi-, jalkahoito- sekä kasvohoitopalvelut, ja näytöt ovat kevään aikana.

– Valinnaisiksi tutkinnon osiksi olen valinnut ehostus-, vartalonhoito- sekä kylpylähoitopalvelut. Myös kynnet kiinnostavat, ja olenkin ilmoittautunut kestolakkauskurssille.

Katja korostaa pitävänsä opiskelutavasta, jossa teoria sovelletaan heti käytäntöön. Ensin teoriassa opiskeltuja asioita harjoitellaan luokkakavereiden kanssa. Melko pian opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan myös Humanian kampuksen hoitolassa.

– On mahtavaa päästä harjoittelemaan aidoissa asiakaspalvelutilanteissa. Keskimäärin meillä on asiakaspalvelua kolmena päivänä viikossa. Opettaja on koko ajan tukena, sillä kyse on käytännön opiskelusta. Ylipäätään opetus on tasokasta ja opettajat todellisia ammattilaisia.

Katjan opiskelut kestävät kokonaisuudessaan kaksi vuotta, sillä hyväksiluvut aiemmin suoritetusta tradenomin amk-tutkinnosta lyhentävät opintoja.

– Olemme HOKS-ohjaajan kanssa katsoneet, että kahdessa vuodessa saan kasaan hyvän paketin. Osaamista on helppo täydentää myöhemmin opiskelemalla lisää tutkinnon osia itseään kiinnostavista asioista.

”Pidän alasta niin paljon, ettei se tunnu edes työltä”

Katja näkee tulevaisuuden valoisana. Hänen suunnitelmiinsa kuuluu itsensä työllistäminen yrittäjänä. Siihen hyvät eväät Katja saa osallistumalla Samiedussa tarjolla olevaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, jossa hän perustaa Nuori Yrittäjyys -yrityksen.

– Kesällä on tarkoitus toimia NY-yrityksen tiimoilta sekä Samiedun Kauppatorin Citypisteessä että Parikkalassa. Olen jo huomannut, että alan palveluille on Parikkalassa runsaasti kysyntää.

Omiksi vahvuuksikseen kosmetologina Katja nimeää huolellisuuden ja halun palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin.

– Asiakkaaseen pitää keskittyä täysillä. Minusta on tärkeää tehdä työ niin, että siinä ei ole kiireen tuntua.

Kosmetologin työstä kiinnostuneille nuorille sekä varttuneemmille alanvaihtajille Katja antaa neuvon lähteä rohkeasti toteuttamaan omaa unelmaansa.

– Olen iloinen, että uskaltauduin lähtemään opiskelemaan. Tämä on sitä, mitä haluan tehdä jatkossakin. Pidän työstä niin paljon, että se ei tunnu edes työltä.

Jaa artikkeli