Tapahtumatuotannon osaajaksi -koulutus

Haluatko olla luomassa vaikuttavia tapahtumia ja unohtumattomia elämyksiä? Jos nautit vaihtelevista työpäivistä, tiimityöstä ja elämyksien luomisesta, tapahtuma-ala tarjoaa sinulle ainutlaatuisen yhdistelmän luovuutta, käytännön tekemistä ja ihmisläheistä työtä.

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa perehdyt tapahtumien suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen aina ideoinnista käytännön järjestelyihin. Opit, miten rakennetaan onnistunut tapahtuma, hallitaan asiakaskokemusta ja toimitaan vastuullisesti muuttuvassa maailmassa.

Saat valmiudet työskennellä monipuolisissa tapahtuma-alan työtehtävissä, kuten tapahtumatuotannossa, asiakaspalvelussa, ravintolapalveluissa tai teknisessä toteutuksessa – niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa. Saat myös arvokasta kokemusta ja verkostoja, jotka tukevat työllistymistäsi.

Koulutuksen sisällöt on rakennettu yhteistyössä Suomen tapahtuma-alan kovimpien tekijöiden kanssa, mm. Ville Koivisto, festivaalijohtaja Provinssi, Maria Silvasto, tuotantopäällikkö Helsingin tapahtumasäätiö, Jenna Lahtinen, toiminnanjohtaja LiveFIN, Osku Jalkanen, Partner / Production Manager Flat Push Production, Kari Reini, Partner / Production Manager Flat Push Production ja Anniina Kumara, viestintäpäällikkö Provinssi.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu matkailualan perustutkinnon ja liiketoiminnan perustutkinnon tutkinnon osista. Koulutuksen laajuus on 100 opintopistettä.

  • Tapahtumamatkailussa toimiminen, 15 osp
  • Tapahtumajärjestelyt, 15 osp
  • Tapahtumien rakennus ja infrasuunnittelu, 15 osp
  • Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
  • Ilmastovastuullinen toiminta, 15 osp
  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp

Koulutuksen keskeiset sisällöt:

  • Tapahtumamatkailussa toimiminen: Tutustut tapahtumatuottajan työarkeen. Opit miten yhteistyökumppanit ja sidosryhmät tuodaan osaksi tapahtumaa ja rakentamaan toimivia kumppanuuksia.
  • Tapahtuman järjestelyt: Opit suunnittelemaan ja budjetoimaan tapahtumaa. Saat ymmärrystä tapahtumaorganisaation työkuvista ja vastuista. Opit ymmärtämään, mitä lupia tarvitaan tapahtuman toteutukseen.
  • Tapahtuman rakennus ja infrasuunnittelu: Harjoittelet tapahtumaympäristöjen suunnittelua ja rakentamista Vectorworks-piirto-ohjelmalla. Opit arvioimaan kapasiteetit sekä ymmärtämään alan turvallisuuteen liittyvät lainalaisuudet.
  • Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti: Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumien ravintolapalveluita asiakaskokemus, turvallisuus ja vastuullisuus huomioiden. Opit ruoka- ja juomatarjoilun esillepanoa ja tarjoilua.
  • Ilmastovastuullinen toiminta: Kestävä kehitys ja ympäristövastuu tapahtumatuotannon eri osa-alueilla.
  • Kansainvälinen toiminta: Perehdyt kansainvälissä toimintaympäristöissä toimimiseen eri sidosryhmien kanssa Stage managerin työkuvan kautta.

Lue Matkailualan perustutkinnon tutkinnon osien tarkemmat kuvaukset ePerusteet-palvelussa (avautuu uuteen välilehteen).

Lue Liiketoiminnan perustutkinnon tutkinnon osien tarkemmat kuvaukset ePerusteet-palvelussa (avautuu uuteen välilehteen).

Opintojen toteutustapa

Opinnot suoritetaan monimuoto-opintoina. Opinnot sisältävät yhteisiä verkkotapaamisia Teamsissa (aikataulut ilmoitetaan myöhemmin) ja opiskelua verkko-oppimisympäristöissä sekä työelämässä. Verkossa opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta etäyhteydellä opintojesi ajan. 

Koulutus alkaa 12.1.2026 yhteisellä aloituksella verkossa Teamsin välityksellä klo 9–13.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille tapahtuma-alalla työskentelystä kiinnostuneille. 

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 12.1.2026. Hakuaika siihen on 30.11.2025 saakka.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja alakohtaisten valintakriteereiden pisteytyksen perusteella. Opiskelijavalinnat tehdään 5.12.2025 mennessä. Koulutus toteutuu, mikäli ryhmäkoko täyttyy.