16.03.2021

Lähihoitajan ja hoiva-avustajan koulutukset alkavat Kerimäellä

Samiedun lähihoitajan ja hoiva-avustajan koulutukset alkavat Kerimäellä keväällä ja syksyllä 2021. Tavoitteena on vastata pienillä paikkakunnilla vallitsevaan työvoimapulaan ja varmistaa työllistyminen heti valmistumisen jälkeen. Kyseessä on kolmas taajamissa tai jäsenkunnissa toteutettava opiskeluryhmä. Lähihoitajakoulutus pyörii Savonlinnan lisäksi jo Sulkavalla ja Parikkalassa.

Info-tilaisuus verkossa ti 30.3. klo 18

Koulutuksesta kiinnostuneille järjestetään info-tilaisuus verkossa tiistaina 30.3. klo 18. Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse: vesa.vaananen@samiedu.fi. Osallistu infoon klikkaamalla tästä.

Kerimäen koulutukseen toivotaan opiskelijoita myös lähialueilta, kuten Enonkoskelta, Punkaharjulta ja Savonrannalta. Hakuaika alkaa huhtikuussa. Koulutuksen voi aloittaa joko keväällä tai syksyllä.

Töitä on nyt ja tulevaisuudessa

– Koulutuksen järjestämisen syyt perustuvat täysin työelämän tarpeisiin. Viemme koulutusta sinne, missä on työvoimapula ja toisaalta työvoimaa tarjolla koulutettavaksi, kertoo Samiedun sosiaali- ja terveysalan koulutuksen tiimipäällikkö Vesa Väänänen.

Koulutukset on suunniteltu yhteistyössä Sosterin kanssa.

– Sosterissa työntekijätarve on suuri ja koulutettua henkilökuntaa haetaan lähes jatkuvasti. Rekrytointi on ollut vaikeaa erityisesti Savonlinnan kantakaupungin ulkopuolella olevissa työyksiköissä, kertoo ikäihmisten palvelujen johtaja Anu Koivumäki Sosterista.

Myös Attendon Itä-Suomen rekrytointikoordinaattori Hanna Gökin mukaan töitä on nyt ja tulevaisuudessa. Lähivuosina hoitajien tarve lisääntyy voimakkaasti.

– Olipa kyseessä sitten alanvaihtaja tai ensimmäistä ammattiaan opiskeleva, hoitoala on erittäin hyvä vaihtoehto. Jo harjoitteluissa opintojen aikana pääsee hyödyntämään opittuja tietoja ja taitoja. Ja käytäntö opettaa lisää. Työskentely ihmisten kanssa on antoisaa ja monipuolista, kahta samanlaista päivää ei ole. On hyvä, että oppilaitoksissa pystytään räätälöimään opinnot yksilöllisesti. Näin opiskelun saa sujuvasti yhdistettyä omaan arkeen, Gök sanoo.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa opetus tapahtuu verkossa ja työelämäjaksoilla sekä 2-3 päivänä kuukaudessa lähiopetuksessa Kerimäellä. Osaaminen osoitetaan näytöillä aidoissa työtehtävissä.

Samiedussa on panostettu voimakkaasti verkko-opetuksen kehittämiseen. Oppilaitokseen on palkattu lisää verkko-opetuksen asiantuntijoita ja verkko-oppimisympäristöihin ja materiaaleihin sekä verkossa annettavaan ohjaukseen on satsattu.

– Monipuoliset koulutusmuodot ovat suunta, johon ammatillisen koulutuksen reformillakin tähdätään; koulutuksia uudistetaan osaamisperusteisiksi ja asiakaslähtöisiksi kokonaisuuksiksi ja perinteisen luokkahuoneissa tapahtuvan opetuksen lisäksi tarjotaan yhä enenevissä määrin työelämälähtöisiä opetusmuotoja, kertoo toimialajohtaja Timo Welsby Samiedusta.

Jaa artikkeli