10.03.2022

Matkailu- ja ravintola-alan yritykset hakevat työntekijöitä oppisopimuskoulutuksella Puumalaan ja Rantasalmelle yhdessä Samiedun kanssa

Haemme opiskelijoita oppisopimuskoulutuksiin, jotka toteutetaan yhteistyössä matkailu- ja ravintola-alan yritysten kanssa Puumalassa ja Rantasalmella. Oppisopimuspaikkoja on tarjolla sesonkityöntekijöille ja osa-aikaisille työntekijöille kesän ajaksi. Kesän jälkeen on mahdollista työllistyä kokoaikaisesti ja jatkaa oppisopimuksella opiskelua.

– Suunnittelimme matkailualan yrittäjien kanssa heille sopivan oppisopimusmallin, johon opiskelijahaku on juuri avattu. Tämä uusi asiakaspalveluosaajan koulutuskokonaisuus on räätälöity suoraan yritysten tarpeisiin. Tärkeää on, että yritykset löytäisivät heidän toimintaansa sopivat henkilöt, ja me autamme kouluttamaan heitä alan tehtäviin, kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen kertoo.

Asiakaspalveluosaajan oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille työikäisille. Opiskelija voi olla nuori tai jo työelämässä oleva alanvaihtaja, osa-aikatyötä etsivä tai vakituista työtä etsivä. Myös nuorille koulutus on hyvä mahdollisuus, sillä koulutus voidaan hyväksilukea nykyisiin tai tuleviin opintoihin.

Opiskelija saa koulutuksen ajalta palkkaa

Koulutus toteutetaan palkallisena oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelija on työsuhteessa ja saa palkkaa. Oppisopimuksella oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työelämässä, jossa työpaikkaohjaaja ohjaa ja opastaa opiskelijaa työtä tehden. Samiedu antaa tietopuolista opetusta ja käytännön työn ohjausta verkossa ja lähiopetusjaksoilla. Koulutuksessa opiskelijan on mahdollista suorittaa myös hygienia- ja anniskelupassit.

Oppisopimuskoulutus on oiva mahdollisuus saada tekijöitä työelämään ympärillään tukiverkosto, joka ohjaa ja valmentaa koko uran alkutaipaleen ajan. Koulutuksen ja ohjauksen lisäksi Samiedu on mukana perehdyttämässä opiskelijoita tulevaan työpaikkaan ja tuleviin työtehtäviin. Yritysten käytettävissä ovat myös Samiedun taitovalmentajat, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoita työpaikoilla.

– Työelämäyhteistyö on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta pystymme kehittämään koulutuksiamme juurikin yritysten ja työelämän tarpeisiin. Meillä ammatillisessa koulutuksessa tärkeintä on antaa alan opiskelijoille parhaat mahdolliset lähtökohdat työssä menestymiseen, Tynkkynen sanoo.

Tällä hetkellä koulutusyhteistyössä ovat mukana Rantasalmelta Kuru Resort ja Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän sekä Puumalasta Sahanlahti Resort, Okkolan Lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Nestorinranta sekä Pistohiekka Sauna Oy – Puumalan Pistohiekka.

Lisätietoja ja koulutukseen hakeminen

Jaa artikkeli