11.05.2023

Merkonomiopiskelija Taisija Pozdniakova voitti kultaa Taitaja-kisassa

Samiedussa liiketoimintaa opiskeleva kaksoistutkinto-opiskelija Taisija Pozdniakova, 17, on voittanut kultaa Taitaja-kilpailussa Espoossa 11.5.2023. Hän kilpaili Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa.  

– Yllätyin tuloksesta ja sydän rupesi hakkaamaan, kun kuulin nimeni ja kulta ratkesi. Kisaviikko oli rankka, mutta tehtävä tehtävältä fiilis parani huomattavasti, Taisija iloitsee.

Taisijan mukaan Taitaja-kilpailu mahdollisti hänelle aitoa ammattitaidon kehittymistä ja verkostoitumista työelämän, muiden kisailijoiden, tuomareiden ja valmentajien kanssa.

– Voittoa ei olisi varmasti tullut, mikäli emme olisi panostaneet valmennukseen ja kehitykseen alusta asti jo semifinaalivaiheessa. Vaikka oli vähän uuvuttavaa raivata tilaa minun jo muutenkin täyteen kalenteriini, kova työ lopulta palkittiin. Nyt olo on onnellinen ja helpottunut.

Samiedun liiketoiminnan opettaja Hanna Kurunsaari on toiminut Taisijan valmentajana ja kisahuoltajana koko Taitaja-matkan ajan, siitä lähtien kun harjoittelu helmikuun semifinaaleihin alkoi.

– Taisijalla on rautainen asenne, hän perehtyy asioihin perusteellisesti ja panosti kisoihin täysillä. Kisatehtäviä harjoiteltiin yhdessä Espoossa vielä myöhään kisailtoina. Taisija on kuin syntynyt asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviin, Kurunsaari hehkuttaa.

Espoon kisoissa tukena ja valmennusapuna oli myös Samiedun joukkueenjohtaja, kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen.

– Taisijan harjoittelua ja Hannan valmennusta on ollut upeaa seurata. He ovat todella paneutuneet harjoitteluun ja voitto on ollut koko ajan tähtäimessä, hän kuvailee.

Kolmikko haluaa lähettää kiitokset kaikille Taisijan valmennuksessa mukana olleille työelämän yhteistyökumppaneille: Carlson, K-Citymarket Savonlinna, Sokos Savonlinna sekä Kerigolf.

– Ilman työelämän yhteistyökumppaneita voitto ei olisi ollut mahdollinen, he lisäävät.

Finaalista seuraavana päivänä Taisijalla on jo edessä paluu arkeen, ja pitkän matematiikan koe Savonlinnan Lyseon lukiolla odottaa.

Lämpimät onnittelut Taisijalle koko Samiedun yhteisöltä!

Kuva: Laura Tynkkynen

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa.

Jaa artikkeli