14.09.2022

Nordic Business Forum livestriimataan Savonniemen kampukselle – paikallistapahtumassa omaa ohjelmaa

Savonlinnassa on toista kertaa mahdollisuus osallistua etänä maailman suurimpiin business-tapahtumiin kuuluvaan Nordic Business Forumiin (NBF). NBF 2022 livestriimataan 20.–21.9. suorana Helsingistä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonniemen kampuksen juhlasaliin. Kaksipäiväisen NBF Live Stream Savonlinna -tapahtuman ympärille on rakennettu oma paikallinen ohjelma, joka sisältää asiantuntijapuheita, yritysesittelyjä ja työpajoja.

– Jo ensimmäistä kertaa kampuksella vuonna 2019 järjestetyssä livestream-tapahtumassa oli paikallista ohjelmaa. Oli melko selvää, että tarjoamme nytkin kävijöille extraa. Päivien ohjelmasta voi kukin poimia itseään kiinnostavat osiot, järjestäjätiimiin kuuluvan Itä-Savon Uusyrityskeskuksen (ISUYK) yritysvalmentaja, toimitusjohtaja Katja Remes kertoo.

– Nyt kannattaa lähteä rohkeasti kuulolle, sillä pääsylippu päätapahtumaan on arvokas, mutta kampuksen tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ISUYK:n yritysvalmentaja Pekka Turunen painottaa.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat ISUYK:n kanssa yhteistyössä Savonlinnan Hankekehitys, Ammattiopisto Samiedu, Xamk sekä Digiportaat 2.0, Rebuild Business, Vauhtia viestintään palvelumuotoilusta – VAU, Yrittäjyyden Kolmas Aalto ja Digi & Design – Elinvoimaa yrityksiin -hankkeet.

Innostavia puhujia ja työpajoja

Nordic Business Forumin vuoden 2022 teema on tulevaisuusorientoitunut johtajuus käsittäen yrityskulttuurin kehittämisen, tulevaisuuden työelämän osaamistarpeet sekä brändin strategisen rakentamisen. Aiheet ovat esillä myös kampukselle kutsuttujen puhujavieraiden puheenvuoroissa.

– Tiistaina aamupäivällä, ennen livestriimin alkamista, yrityssparraaja Sanna Jylänki puhuu brändäämisen merkityksestä ja muutosjohtajana tunnettu Ville Availa puolestaan kertoo, millainen on tulevaisuuskestävä yritys. Tulevaisuudessa työntekijöiden ja yritysten on kyettävä sopeutumaan isoihinkin työelämän ja toimintaympäristön muutoksiin, joten aiheet ovat erittäin ajankohtaisia, Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen Elina Pöllänen toteaa.

Tänä vuonna uutta ohjelmassa ovat erilaiset työpajat. Keskiviikon työpajat on suunnattu yrittäjille. Xamkin digiportaiden avaimet toimivaan ja tehokkaaseen nettisivuun -tietoiskussa opastetaan, mitkä asiat yrityksen nettisivuilla tulisi minimissään löytyä. Mini-infon jälkeen on varattavissa parinkymmenen minuutin mittaisia yrityskohtaisia työpajoja, joissa yrityksen sivut käydään konkreettisesti läpi yritysneuvojan kanssa.

– Asiantuntija katsoo, mikä nettisivuissa on hyvää ja mikä vaatisi kenties kehittämistä. Yrittäjä saa listan parantamiskohteista mukaansa ja voi sitten päättää, miten lähtee viemään niitä käytäntöön, Digiportaiden yritysneuvoja Hannu Jaatinen sanoo.

Samiedulla on tapahtumassa kaksi opiskelijoille tarkoitettua työpajaa. Yrittäjyyden kehittäjäopettaja Suvi Levosen ja yrittäjyyden projektikoordinaattori Tuire Pervilän vetämä Oy Minä Ab -brändityöpaja toteutetaan tiistaina Jylängin luennon jälkeen.

– Työpajan tavoitteena on antaa lähtölaukaus oman henkilöbrändin kehittämiselle. Opiskelijoiden ja etenkin ammattiin valmistuvien tulee osata myydä osaamistaan. Pajassa esitellään muutamia kehittämistyökaluja, joilla opiskelijat pääsevät miettimään tuotettaan tai palveluaan. Mukaan mahtuu 20 Samiedun ja Xamkin opiskelijaa, Levonen ja Pervilä kertovat.

Samiedun Digi & Design -hankkeen työpajassa SaimaaLifen yrittäjä Mari Pennanen kertoo henkilökohtaisesta oppimismatkastaan digitaitojen maailmassa ja avaa digitaalisuuden merkitystä työarjessaan.

– Työpajaan osallistujat saavat kuulla, mitä yrittäjä voi voittaa tarttumalla digihärkää sarvista ja ottamalla siihen liittyvät tiedot, taidot sekä oikean asenteen haltuun, hankkeen projektipäällikkö Hanna Nygren kuvailee.

Expossa verkostoidutaan

Kampuksen Expo-alueella kävijät voivat tutustua molempina tapahtumapäivinä järjestäjätahojen lisäksi paikallisiin yrityksiin.

– Expoon ovat paikan varanneet Tilitoimisto Yritysterapia, Strix Marketing, Activity Maker, BLC, Korpi Bistro, KuntoGym, Savonlinnan Nuorkauppakamari, Vip Cruise, Silmuke ja Osuuspankki, ISUYK:n toimistoassistentti Sanni Leppänen listaa.

Järjestäjät muistuttavatkin, että livestream-tapahtumaan kannattaa tulla avoimin mielin verkostoitumaan ja luomaan yli toimialarajojen ulottuvia yhteistyökuvioita.

– Tapahtuma on suunnattu paitsi yrittäjille ja opiskelijoille myös kaikille yrittäjyydestä ja busineksesta kiinnostuneille, tiimi korostaa.
Kampuksen tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta työpajoihin osallistuvien on tehtävä ennakkoilmoittautuminen nettisivujen kautta. Tiistaina julkistetaan myös Vuoden 2022 Uusyrittäjä. Tilaisuuden juontaa Lara Nurminen.

Lue lisää tapahtuman verkkosvuilta tästä linkistä.

Jaa artikkeli