31.05.2024

Onnea sinulle valmistuva opiskelija!

Rehtorin onnitteluviesti valmistuville

Hienoa, sinä teit sen! Tänä viikonloppuna juhlitaan useassa kodissa ammattiin tai ylioppilaaksi valmistumista. Meiltä Samiedusta on valmistunut ja valmistuu tammi-kesäkuussa yhteensä 267 opiskelijaa, joista noin 160 perustutkinnoista ja noin sata ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista. Samiedussa juhlan aihetta onkin siis ympäri vuoden, vaikka suurin osa valmistumisista ajoittuukin edelleen kevääseen ja jouluun. Jatkuvan haun ja yksilöllisten opintopolkujen ansiosta ammatillisesta koulutuksesta valmistutaan joka kuukausi heinäkuuta lukuun ottamatta.

Samiedun tärkein tehtävä on kasvattaa tulevaisuuden osaajia sekä mahdollistaa kaikille oman osaamisen jatkuva kehittäminen työelämän muuttuviin tarpeisiin. Ammatillinen koulutus on tarkoitettu kaikille; se on yhtä lailla perusopetuksen päättäneille nuorille kuin muille vailla toisen asteen tutkintoa oleville sekä jo työelämässä oleville aikuisille. Ammatillista osaamista hankitaan opiskelijan tarpeiden mukaan kampuksella, työpaikoilla ja verkon välityksellä sekä usein monimuotoisesti edellisten yhdistelmänä.

Ammattiin valmistuminen on merkittävä tapahtuma opiskelijalle itselleen, työelämälle ja koko yhteiskunnalle. Meiltä valmistuvat ja uutta osaamista hankkineet opiskelijat vievät mukanaan työpaikoille uusia käytänteitä ja oppeja sekä muokkaavat näin työtehtäviä ja työyhteisöjä kohtaamaan paremmin työelämän jatkuvat muutokset.

Se, mihin nyt valmistut, ei ehkä ole lopullinen polkusi. Tervetuloa hankkimaan uutta osaamista Samieduun myös myöhemmin. Ehkä tarvitset uutta täsmäosaamista tai haluat hankkia kokonaan uuden ammatin. Olet aina tervetullut meille Samieduun!

Samiedussa on tehty erinomaisen hyvää työtä ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi. Maineemme kouluttajana ja työnantajana on parantunut viimeisten vuosien aikana. Tänä keväänä yhteishaun kautta meille hakeutui 26 prosenttia enemmän nuoria kuin viime vuonna. Elokuussa opintonsa aloittaa reilut 210 peruskoulunsa päättänyttä. Lisäksi jatkuvan haun kautta tulee yli tuhat uutta opiskelijaa vuosittain.

Haluan kiittää Samiedun henkilöstöä hyvästä ja tuloksellisesta työstä opiskelijoiden ja työelämän hyväksi sekä luottamushenkilöitä rakentavasta yhteistyöstä kuluvan kevään aikana.

Vielä kerran lämpimät onnittelut sinulle valmistunut ja läheisillesi sekä tukijoukoillesi!

Lopetan onnitteluni tuntemattoman viisaan kirjoittajan elämänohjeeseen: On vain yksi ihminen, jonka kanssa on kilpailtava, sinä itse.

Jukka Mustonen
Kuntayhtymän johtaja, rehtori

Samiedusta toukokuussa 2024 valmistuneita

Jaa artikkeli