17.01.2022

Opiskelijoiden ja henkilöstön työarkeen tarjotaan uusia liikkumismahdollisuuksia

Samiedussa opiskelijoita ja henkilöstöä kannustetaan huolehtimaan hyvinvoinnista, ja työarkeen tarjotaan uusia liikuntamahdollisuuksia. Samieduun on hankittu taukojumppasovellus, joka aktivoi liikkumaan opiskelu- ja työpäivän lomassa.

– Taukojumpan voi pitää yksin tai yhdessä oppitunnin aikana tai tiimipalaverin aluksi, Pinja Pylkkänen, Liikettä Samieduun 2 -hankkeen vastuuhenkilö kannustaa.

Samieduun hankitaan myöhemmin keväällä myös frisbeegolfkoreja ja frisbeegolfkiekkoja. Niiden tarkemmasta aikataulusta ja käyttöönotosta tiedotetaan myöhemmin.

– Liikkumiseen kannustamalla ja tarjoamalla uusia liikuntamahdollisuuksia pyrimme tukemaan opiskeluintoa, opiskeluyhteisöön kiintymistä, yhteisöllisyyttä sekä jaksamista ja palautumista hyödyntämällä liikuntaa osana arkea. Erityisesti vähän liikkuvia opiskelijoita rohkaistaan lähtemään mukaan, Pinja kertoo.

Ota taukoliikuntasovellus käyttöön

Break Pro -taukoliikuntasovellusta voi käyttää sekä puhelimella että tietokoneella. Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon on lähetetty henkilöstölle myös sähköpostitse ja opiskelijoille Wilmassa.

Sovelluksen voi ladata tietokoneelle osoitteesta www.breakpro.fi/lataa. Mobiili- ja tablettisovellus löytyy Applen tai Googlen sovelluskaupasta.

Kirjautumaan pääsee omalla @samiedu tai @samiedu365.fi sähköpostiosoitteella.

Break Pron taukoliikuntasovellus on Samiedun henkilöstön ja opiskelijoiden käytettävissä veloituksetta vuoden 2022 loppuun asti.

Taukoliikunnan hyödyt

Säännöllisellä taukoliikunnalla on useita tärkeitä terveyshyötyjä. Se nostaa vireystasoa ja antaa energiaa, parantaa nivelien liikeratoja ja ryhtiä sekä parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se myös vähentää kehon kipuja ja kireyksiä, parantaa työ- ja aivoergonomiaa sekä tehostaa oppimista, muistia ja keskittymistä.

Säännöllisellä taukoliikunnalla voi myös parantaa palautumista sekä ehkäistä tuki- ja liikuntaelinten, verenkiertoelimistön ja aineenvaihdunnan sairauksia.

Liikettä Samieduun 2 edistää aktiivisempaa ja yhteisöllisempää arkea

Samiedun opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntamahdollisuuksia kehitetään Liikettä Samieduun 2 -hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden ja henkilöstön aktiivisempaa ja yhteisöllisempää arkea. Hankkeessa kehitetään toimia, joilla saadaan liikkumista aktivoivia oppimisympäristöjä kaikkien opiskelijoiden ja työntekijöiden käyttöön ja osaksi arkea. Tavoitteena on, että aktiivinen arki muotoutuu osaksi Samiedun toimintaa ja jää uudeksi tavaksi toimia.

– Hankkeen tavoitteena on lisätä opiskelu- ja työpäivien aikaisen liikkumisen mahdollisuuksia sekä laajentaa liikkumisen aktivointia myös Samiedun ulkotiloihin. Hankkeen toimenpiteillä edistetään myös yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, saavutettavuutta ja esteettömyyttä, Pinja sanoo.

Liikettä Samieduun 2 -hanke on jatkoa 1.8.2020-30.5.2021 Liikettä Samieduun -hankkeelle. Aikaisemmassa hankkeessa Samiedun kampuksille perustettiin taukojumppapaikkoja ja luokkatiloihin hankittiin korkeussäädettäviä pöytiä sekä tasapainotuoleja.

Liikettä Samieduun 2 hankeaika on 1.8.2021-30.6.2022.

Jaa artikkeli