17.03.2022

Opiskelijoiden työskentely yrityksissä jatkuu normaalisti maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta

Tiedote Samiedun yhteistyökumppaneille

Hyvä yhteistyökumppani,

Samiedu on muun Suomen ja koko maailman kanssa samassa joukossa tuomitsemassa Venäjän toiminnan ja auttamassa ukrainalaisia. Keskeytimme kaiken yhteistyön venäläisten organisaatioiden kanssa välittömästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan, emmekä edistä mitään aktiviteetteja Venäjän suuntaan. Tämä koskee esimerkiksi opiskelijavaihtoa, vierailuja sekä muuta mahdollista yhteistyötä venäläisten organisaatioiden ja yritysten kanssa.

Samiedussa opiskelee normaalilla opiskelijastatuksella paikallisia venäläistaustaisia henkilöitä. On tärkeää pitää huolta heidän oikeuksistaan jatkaa normaalia opiskeluaan. Myös opiskelijoiden työpaikalla järjestettävän koulutuksen tulee jatkua normaalisti. Kohtelemme kaikkia opiskelijoita tasavertaisesti katsomatta heidän kansallisuuteen tai syntyperään, tms.

Samiedulla ja yrityksillä on tärkeä rooli opiskelijoiden turvallisuuden tunteen palauttamisessa. Tavallinen oppilaitoksen tai työpaikan arki ja rutiinit ylläpitävät opiskelijoiden turvallisuutta. Kaikilla opiskelijoilla on tukenaan myös Samiedun monialaiset opiskelijapalvelut.

Mikäli haluat lisätietoja työssäoppimisjaksoista tai opiskelijoiden tukipalveluista, olethan yhteydessä Samiedun yhteyshenkilöösi. Tilaamalla uutiskirjeemme, saat säännöllisesti ajankohtaista tietoa toiminnastamme, koulutuksistamme ja uusista avauksistamme koulutusmarkkinoilla. Voit tilata uutiskirjeen osoitteessa: uutiskirje.samiedu.fi.

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen,

Jukka Mustonen
Kuntayhtymän johtaja / rehtori

PS. Tutustu uuteen strategiaamme ja esittelyvideoomme osoitteessa: samiedu.fi/strategia.

Jaa artikkeli