11.03.2021

Tukea ja ohjausta Samiedun opiskelijoille

Samiedun opiskelijapalvelut vahvistui tämän vuoden alussa kampusohjaajalla. Tilda Salon työ on jalkautuvaa opiskelijoiden kohtaamista, jonka tavoitteena on parantaa opiskelijoiden kouluhyvinvointia sekä olla tukena ja rinnalla kulkijana.

– Teen työtä nuorisotyöllisestä näkökulmasta, mutta olen silti kaikenikäisiä opiskelijoita varten. Pohjustan työhöni vahvasti taustaani etsivänä nuorisotyöntekijänä ja pyrin etsimään sekä tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia opiskelijoita, Tilda sanoo.

Tildan mukaan kampusohjaajana tähän mennessä paras juttu on ollut Chillaamon avaaminen, joka avasi loistavan kohtaamispaikan opiskelijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Pohjolankadun kampukselle.

– Chillaamo on mahdollistanut rennon paikan, johon opiskelijat ovat tulleet pelaamaan ja hengailemaan taukojensa ajaksi.

Tilda tekee paljon yksilötyötä useiden opiskelijoiden kanssa ja jalkautuminen on tähän asti tapahtunut lähinnä niin, että opettajat ovat ottaneet yhteyttä opiskelijoista, joista huoli on herännyt. Jatkossa Tildan tarkoituksena on jalkautua kampuksille vielä enemmän ja järjestää erilaisia taukotoimintoja, kunhan koronarajoitukset helpottavat.

Opiskelijat kertovat minkälaista tukea ja ohjausta he tarvitsevat

Oppilaitoksissa tehty nuorisotyö on vasta päätään nostava työmuoto. Samiedu on tässä merkittävässä asemassa, sillä työmuoto on vielä alkutekijöissään koko Suomen laajuisesti.

– Pääsemme kokeilemaan uutta ja opiskelijat ovat olleet avainasemassa kertomassa, miten he toivovat työtä tehtävän ja minkälaista tukea ja ohjausta he opiskelumaailmassa tarvitsevat. Paljon kiitosta on jo tullut niin opiskelijoilta kuin opettajiltakin, Tilda kertoo.

Kevään aikana Tildan tavoitteena on kohdata kaikki ne ysiluokkalaiset, jotka aikovat hakea Samieduun opiskelemaan. Näin kampusohjaajan työ tehdään tutuksi jo peruskoulun ja ammatillisen koulutuksen nivelvaiheessa ja uuteen oppilaitokseen on helpompi tulla.

– Kohtaan opiskelijoita kasvotusten mutta myös verkossa. Kanavia on useita, mutta suurimman suosion on saavuttanut Samiedun ohjaajat -nimeä kantava Instagram-tili, joka on tarkoitettu nimenomaan Samiedun opiskelijoille. Tällä hetkellä tilillä on reilut 250 seuraajaa ja seuraajamäärä kasvaa päivittäin. Tilillä tiedotamme opiskelijoille ajankohtaisoista asioista, järjestämme pienimuotoisia kyselyitä ja pyrimme parhaamme mukaan luomaan rentoa ja hauskaa toimintaa, Tilda kertoo.

Jaa artikkeli