07.07.2021

Oppilaitokset kokoontuvat yrittäjyystapahtumaan Savonlinnan Kauppatorille 2.9.2021

Savonlinnan seutukunnan opiskelijat ja oppilaat kokoontuvat yrittäjyystapahtumaan Savonlinnan Kauppatorille torstaina 2.9.2021 klo 13-16.

Ammattiopisto Samiedu on mukana Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa Etelä-Savoon -hankkeessa, ja jo toistamiseen rakentamassa Savonlinnan seutukunnan opiskelijoille suunnattua yrittäjyystapahtumaa yhdessä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen, Savonlinnan 4H:n, Savonlinnan seudun yrittäjien sekä yrittäjyyden hanketoimijoiden kanssa.

Yrittäjyyden asiantuntijoita ja henkilökohtaista sparrausta

Tapahtuman tarkoituksena on yrittäjyyteen innostaminen. Torilla voi tavata ja jututtaa yrittäjyyden mahdollistajia, yrittäjyysmuotojen asiantuntijoita, yrittäjyyden neuvonantajia, pitkänlinjan yrittäjiä ja nuoria yrittäjiä.

Tämän vuoden innostajaksi yrittäjyystapahtumaan on valittu energinen sarjayrittäjä Johannes ”Hatsolo” Halttunen.

Toritapahtuman jatkona tarjotaan myös henkilökohtaista yrittäjyyssparrausta Samiedun Citypisteellä maanantaina 6.9. klo 13-16.

Elinkeinoelämä ja yritykset tutuiksi

Yrittäjyystapahtuman avaa Savonlinnan kaupungin elikeinoasiantuntija Karoliina Helander. Savonlinnan seudun yrittäjien ja opiskelijoiden kohtaamista ja yhteistyötä syvennetään Seppo-mobiilipelin avulla. Tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat yrityksiin ja linkittää peliin erilaisia toimintoja yrityksien esille tuomiseen pelillisin keinoin.

Yrittäjyyskasvatusosaamista ja yhteistyötä eri kouluasteilla

Tapahtumaan kutsutaan laajasti opettajia eri kouluasteilta ja oppilaitoksista. Tarkoituksena on suunnitella seutukunnalle yhteinen eheä yrittäjyyskasvatuksen polku opintoasteelta toiselle.

Keskustelua fasilitoimassa opettajien torikahveilla toimivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin pienyrityskeskuksen projektipäällikkö Maisa Kantanen ja Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä-opinto-ohjelmasta vastaava Petri Katajarinne.

Yrittäjyyteen kannustetaan monin tavoin

Samieduun on luotu ammatillisen koulutuksen yrittäjyyspolkumalli, jolla opiskelija voi yhdistää opiskelun ja oman yritysidean tai yritystoiminnan kehittämisen. Yrittäjyyspolku on kaikkien Samiedun opiskelijoiden saatavilla koulutusalasta riippumatta. Toritapahtuma on osa yrittäjyysopintoihin orientoivaa ja innostavaa opintokokonaisuutta.

Samiedussa on ollut käytössä vuodesta 2018 Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä- ohjelma. Sen kautta opiskelija pääsee kokeilemaan yrittäjyyttä opintoihinsa liittyen. Ohjelma on jo synnyttänyt uusia yrityksiä seutukunnalle.

Jaa artikkeli