16.04.2024

Paviljongin remontti on sekä ympäristöteko että oppimisympäristöteko

Opetusravintola Paviljonki käy läpi kattavan remontin kesän aikana. Vuonna 1989 valmistuneen rakennuksen tekniikka uusitaan, katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä ja sisätilojen ilme päivitetään. Saneerauksen pääurakoitsijana toimii Suomen Pintaehoste Oy.

Samiedun kiinteistöpäällikkö Jari Tavin mukaan remontissa uusitaan koko ilmastointijärjestelmä ja osa sähköjärjestelmästä.

– Paviljongille tulee viisi uutta ilmastointikonetta, joissa on lämmön talteenotto. Yleisiin tiloihin tulee myös jäähdytys. Paviljongilla jokainen tila on myös opetustila, joten uudistettava ilmastointi parantaa sekä asiakastilojen että oppimisympäristön olosuhteita.

Saneerauksessa panostetaan kestävään kehitykseen

Uusi talotekniikka on samalla tärkeä ympäristöteko, joka lisää rakennuksen energiatehokkuutta. Lämmön talteenoton lisäksi rakennukseen asennetaan 85 aurinkopaneelin aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa suotuisalla säällä 34,8 kW sähköä.

– Aurinkopaneelit tukevat vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä. Uusi tekniikka tuottaa sähköä rakennuksen omiin tarpeisiin, ja samalla rakennuksen sähkönkulutus pienenee, kertoo Samiedun hallintojohtaja Taina Juuti.

Aiemmin tehdyssä kattoremontissa otettiin huomioon tuleva aurinkopaneelien tarve, sillä Paviljongin ravintolalaitteisto kuluttaa sähköä ympäri vuoden.

– Paviljongilla pyörii koko ajan toistakymmentä kylmiötä. Uudella aurinkosähköjärjestelmällä pystytään tuottamaan koko niiden tarvitsema sähkö. Siksi valitsimme aikoinaan nimenomaan Paviljongin Samiedun ensimmäiseksi kohteeksi aurinkopaneeleille, Tavi huomauttaa.

Uusi, raikas ja nykyaikainen ilme palvelee asiakkaita ja opiskelijoita

Paviljongin sisätilojen pintaremontissa käydään läpi auditorio, neuvotteluhuoneet ja osa pääaulaa. Auditorion ilme tuodaan kaikkien pintojen osalta 2020-luvulle, ja tekniikkaa uusitaan. Uudistuva värimaailma raikastaa myös opetusravintolan ilmapiiriä.

– Auditorio päivittyy mittavassa pintaremontissa Samiedun brändin värimaailmaan. Auditorion rakenteet toimivat edelleen sellaisenaan. Tekniikkaakin on uusittu vuosien varrella, mutta nyt se päivitetään ajan tasalle asiakastilaisuuksien ja opiskelijoiden tarpeisiin, kertoo Tavi.

– Paviljongin auditorio on suosittu kokousten ja muiden tilaisuuksien pitopaikka, sillä Savonlinnassa ei ole kovin montaa tämän kokoluokan auditoriotiloja, mainitsee Juuti.

Remontoitu Paviljonki avaa ovensa syyskuun alussa

Remontti alkaa 1. toukokuuta ja valmistuu 31.8., joten Paviljonki on suljettuna 4 kuukautta. Sitä ennen Paviljonki on auki 26. huhtikuuta saakka. Uudistunut opetusravintola avaa ovensa syyskuun alussa.

Jaa artikkeli