28.03.2022

RahoitusBotti palveluksessasi

Opintojen RahoitusBotti ohjaa opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Eteläsavolaisten ammatillisten oppilaitosten yhdessä kehittämä botti on vastikään julkaistu kaikkien käyttöön.

Keskustele RahoitusBotin kanssa osoitteessa: samiedu.fi/opintojen-rahoitus

Työelämä muuttuu vinhaa vauhtia ja työntekijään kohdistuvat osaamistarpeet sen mukana. Moni aikuinen joutuu miettimään, pitäisikö omaa osaamista päivittää tai hankkia kokonaan uusi ammatti. Pohdinta nostaa esiin lukuisia kysymyksiä, joista yksi tärkeimmistä on opintojen aikaisen elämän rahoittaminen.

Mistä löytyy rahoitusta, joka mahdollistaa opiskelun ja pitää perheen pystyssä sen aikaa? Miten löydän eri vaihtoehdot ja osaan valita juuri minun elämäntilanteeseeni sopivimman rahoituksen?

Maaliskuussa julkaistu opintojen RahoitusBotti kokoaa yhteen opintojen rahoitusmahdollisuudet käyttäjäystävällisellä tavalla. RahoitusBotti esittelee jutustellen kuusi erilaista rahoituksen lähdettä erityisesti aikuisen näkökulmasta ja johdattaa käyttäjän kunkin rahoituksen tarjoajan verkkosivuille. RahoitusBotti voi myös ehdottaa käyttäjälle parhaiten sopivia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen.

RahoitusBotti on luotu eteläsavolaisten aikuisten toiveisiin

RahoitusBotti pohjautuu AIKU-hankkeessa tehtyyn selvitykseen, jossa 432 eteläsavolaista aikuista eri puolilta maakuntaa kertoi toiveitaan ja kokemuksiaan aikuisille suunnatusta koulutusneuvonnasta ja sen kehittämistarpeista.

Opintojen RahoitusBotti on laadittu AIKU – Aikuisten ohjaustoiminnan konseptointi ja mallintaminen -hankkeessa. Hanketta toteuttavat yhteistyössä maakunnan kolme ammatillista oppilaitosta (Etelä-Savon ammattiopisto, Ammattiopisto Samiedu ja STEP-koulutus Pieksämäen kampus) ja sitä rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Myös henkilökohtaista koulutusneuvontaa matalalla kynnyksellä

RahoitusBotin lisäksi opintojen rahoituksesta voi kysyä Samiedun koulutusneuvojilta. Henkilökohtainen koulutusneuvonta Samiedun Citypisteellä Savonlinnan Kauppatorin tuntumassa on kaikille maksutonta. Koulutusneuvoja on tavoitettavissa Citypisteellä arkisin klo 10-16, neuvontaa annetaan myös puhelimitse ja etäyhteydellä: puh. 050 452 3614, citypiste@samiedu.fi.

Jaa artikkeli