12.02.2024

Työpaikat ja verkostoituminen kiinnostivat Rekrymessuilla

Pohjolankadun kampuksellamme helmikuun 6.–7. päivä järjestetyt Rekrymessut olivat menestys. Kaksipäiväisillä messuilla oli kaikkiaan reilu 50 näytteilleasettajaa. Kävijöitä messuilla oli noin 800. Messujen tiistaipäivä oli varattu hyvinvointi-, matkailu- ja liiketoiminta-aloille ja keskiviikko puolestaan teknologia- ja metsäaloille. Suurin osa näytteilleasettajista oli messuilla molempina päivinä.

– Osallistujamäärä ylitti odotukset, ja olemme siitä todella iloisia. Tunnelma messuilla oli erittäin hyvähenkinen. Saamani palautteen mukaan näytteilleasettajat ovat tulossa paikalle ensi vuonnakin. Kävijät puolestaan kehuivat tarjolla olleiden työpaikkojen määrää ja monipuolisuutta, messujen organisaattorina toiminut Sami-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mehtonen summaa messujen antia.

Mehtonen kertoo, että ajatus tapahtumasta sai alkunsa siitä, että Ammattiopisto Samiedu ja Sami-Palvelut haluavat olla eri tavoin auttamassa seudun yrityksiä siinä, että niihin riittää osaavaa työvoimaa jatkossakin.

– Lähdimme ideoimaan messuja pienessä tiimissä, ja idea sai nopeasti vauhtia alleen. Oli hienoa huomata, että yrityksiä lähti heti ilmoittautumaan mukaan tapahtumaan ja ideasta innostuivat myös muut sidosryhmät, kuten Savonlinnan kaupunki, TE-palvelut, Savonlinnan kaupungin kuntakokeilu ja Itä-Savon Uusyrityskeskus.

Tervetullutta näkyvyyttä yrityksille

Työnantajien ja yhteistyökumppaneiden lisäksi messuilla oli edustettuina Samiedun koulutusalat. Mehtonen sanookin, että kyseessä oli monisuuntainen verkostoitumistapahtuma.

– Kyse ei ollut pelkästään siitä, että työntekijät ja työnantajat kohtaavat. Näytteilleasettajat kävivät esittäytymässä myös toisilleen ja loivat kontakteja. Kaikki yritykset eivät myöskään olleet etsimässä ensisijaisesti itselleen työntekijöitä, vaan he halusivat tulla kertomaan omasta toiminnastaan ja kannustaa kävijöitä kouluttautumaan alalle.

Messujen toiseen päivään osallistuneen Riitek Oy:n toimitusjohtaja Topi Palsa pitää tärkeänä näkyvyyttä, jota Rekrymessujen kaltaiset tapahtumat yrityksille tarjoavat.

– Yhteistyömme Samiedun kanssa on vahvaa. Samiedu varmistaa kouluttajana sen, että meille riittää metallipuolen osaajia. Me puolestamme tarjoamme mielellämme Samiedun opiskelijoille työssäoppimispaikkoja. Investoimme jatkuvasti liiketoimintaamme, ja työntekijätarpeemme lisääntyy, kun kasvu pääsee tulevaisuudessa kunnolla vauhtiin.

Mehtonen lupaa, että messut saavat jatkoa ensi vuonna, ja tapahtumaa jalostetaan entisestään.

– Tämä kokemus vahvisti, että Rekrymessuista tulee vakituinen tapahtuma.

Jaa artikkeli