Samiedu jatkaa matkaansa kohti yrittäjyysammattiopistoa
Tie yrittäjyyteen vauhdittuu Samiedusta, ja yhteistyömme Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa tiivistyy. Maaliskuussa avaamme opiskelijoiden Yrittäjyyskahvilan, joka on kerran kuussa toteutettava matalan kynnyksen kohtaamispaikka Samiedun tiloissa. Opiskelijoiden yritysideoita sparraavat Itä-Savon Uusyrityskeskuksen yritysneuvojat Katja Remes ja Pia Soikkeli sekä yrittäjyyden kehittäjäopettaja Suvi Levonen työparinaan Tuire Pervilä. Yritysidea voi olla vaikka ihan ajatuksena, ja tällä kahvilasparrauksella halutaan tarjota opiskelijoille helppo tapa pohtia ja saada palautetta idean kehittämiseksi eteenpäin.
Idean testaamiseksi Vuosi Yrittäjänä-ohjelma tarjoaa opiskelijalle yhden kokeilualustan. Ohjelma on tullut Samieduun jäädäkseen, ja sen pariin on löytänyt monia opiskelijoita. Käytännön yritystoimintaan pohjautuva ohjelma on laadittu niin, että opiskelijan on helppo edetä, rakentaa omaa yrittäjyysidentiteettiään ja samalla ansaita rahaa. Opettajan tukea on tarjolla niin paljon kuin on tarvetta. Ohjelmaa suorittavat NY-opiskelijat kokoontuvat kerran kuussa yhteiseen palaveriin, jossa vertaisopitaan ja tsempataan opiskelukavereita ja jaetaan yrittäjyyskokemuksia. Vuosi Yrittäjänä –ohjelmassa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa valinnaiset yritystoiminnan suunnittelu – ja yrittäjänä toimiminen –opintojaksot.
Yrittäjyyden projektiopintojen aikana opiskelijat pääsevät suunnittelemaan Vuosi yrittäjänä- ohjelmaan kuuluvan mini camp- leiriohjelman. Tarkoituksena on tuottaa yrittäjyyden sisältöä kuuden tunnin mittaiselle leirille, joka on syväsukellus yrittäjyyden maailmaan.
Opiskelija voi valita myös tapahtumatuotannon opintokokonaisuuden, jonka aikana hän pääsee mukaan tiimityöskentelyyn ja rakentamaan vuoden 2021 yrittäjyystapahtumaa Savonlinnan Kauppatorille.
Hierojan ammattitutkintoa suorittavat opiskelijat pääsevät keväällä opiskelemaan yrittäjyyttä entistä tehokkaammin. Heille tarjotaan oman yrityksen kehittämiseksi kattava paketti tietoa, jonka tähtäimessä ovat palvelun muotoilua ja yrityksen perustamiseen tarvittavat asiakirjat. Yrittäjyys- ja ammattiopettajien lisäksi opetukseen haetaan vertaistukea alueemme hyvinvointialan yrittäjistä.
Uusyrityskeskuksen ja Xamkin Yrittäjyyden kolmas aalto -hankkeen toimijoiden kanssa suunnitellaan syksyllä alkavaa koulutusta, jota tarjotaan jo valmiin yrityksen jatkamisesta kiinnostuneille. Valmennus toimii hyvänä ensimakuna myös yrittäjyyden ammattitutkintoa suunnittelevalle.
Yrittäjyyden vastuuopettajia koulutetaan yhteistyössä Valmenturesin kanssa. Työpajatoiminnan aikana selkeytetään yrittäjyyden toimintaympäristöä ja sen mahdollisuuksia entistä monipuolisempaan yrittäjyystoimintaan.