Kiva, että opiskelet meillä!

Teemme kaikkemme, että opiskeluaikasi meillä olisi elämäsi parasta aikaa. Tällä sivulle olemme koonneet palveluita, joita voit hyödyntää opiskeluaikanasi. Mikäli et löydä sivuiltamme vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, älä epäröi ottaa yhteyttä. Opiskelusi ajan tukenasi ovat HOKS-ohjaajasi, opinto-ohjaajat, opintosihteerit sekä koko Samiedun henkilökunta.

Ps. Meistä olisi kiva kuulla, millaisia palveluita ja etuja sinä opiskelijana arvostaisit. Kerro meille toiveistasi!

Tarvitsetko asuntoa opintojen ajaksi?

Tervetuloa asumaan asuntolaamme. Siellä nukutaan, kokataan, siivotaan, tiskataan, pyykätään, pelataan ja viihdytään, ollaan vaan ja tutustutaan, saadaan uusia ystäviä ja opetellaan omaa elämää. Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Pohjolankadulla, aivan kampuksemme vieressä. Asuntolassamme asuminen on perustutkintoa suorittaville tai TUVAssa opiskelevalle maksutonta (takuumaksu on maksettava ennen asuntolaan muuttoa). 

Asuntolaamme mahtuu 60 opiskelijaa. Se on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille opiskelijoille, jotka saapuvat opiskelemaan pitkän matkan päästä. Asuntolassa ei kuitenkaan voi majoittua viikonloppuisin eikä loma-aikoina. Asuntolassa asut soluasunnoissa, joissa on asukkaille yhteiset keittiö-, wc- ja suihkutilat. Lisäksi asuntolassa on yhteiset oleskelutilat, josta löytyy mm. biljardipöytä, sekä muutama vuosi sitten täysin uusittu saunaosasto. Luonnollisesti asuntolastamme löytyy myös pyykkitilat.

Tee tästä virtuaalinen 360-kierros asuntolassa.

Vapaita asuntolapaikkoja voit tiedustella palveluohjaajaltamme. Palveluohjaajamme puoleen voit kääntyä myös kaikissa muissa asuntolaan liittyvissä asioissa. Palveluohjaaja on tavattavissa varmimmin ma-to klo 14-22 ja pe aamupäivisin.

Palveluohjaaja
Mervi Juuti
Puh. 044 550 6390
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Lataa ja tulosta tästä asuntolapaikkahakemus.

Asuntolan järjestyssäännöt


Asuntolan valintakriteerit

Asuntolan asukkaat valitaan seuraavassa järjestyksessä valintakriteereiden täyttyessä:

Maksuton asuminen:

 1. Ammatillisen perustutkinnon tai TUVA-koulutuksen alle 18-vuotias opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen ei ole mahdollista tai on hankalaa puutteellisten kulkuyhteyksien takia
 2. Ammatillisen perustutkinnon jatkava alle 18-vuotias opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen ei ole mahdollista tai on hankalaa puutteellisten kulkuyhteyksien takia
 3. Ammatillisen perustutkinnon täysi-ikäinen opiskelija tai alaikäinen opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen olisi järjestettävissä

Maksullinen asuminen:

 1. Ammatillisen ammatti- tai erikoisammattitutkinnon opiskelija tai oppisopimusopiskelija, joka tulee oppilaitoksen lähiopetusjaksolle
 2.  Kansainväliselle vaihtojaksolle tuleva ulkomainen opiskelija
 3. Muu tilapäistä asuntoa tarvitseva

Opiskelijan aiempina vuosina aiheuttamat vakavat tai toistuvat järjestyshäiriöt tai rikkeet voivat olla esteenä asuntolapaikan saamiselle.

Savonlinnan muista opiskelija-asunnoista saat lisätietoa SAOn toimistosta, Puistokatu 13, Savonlinna, puh. (015) 550 110 tai netistä www.sao.fi.

 

Huolettaako terveysasiat?

Terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa sinua ohjaavat terveydenhoitajamme. Opiskeluterveydenhuollossa yksilöllistä terveyden edistämistä ovat terveystarkastukset, terveysneuvonta ja itsehoidon ohjaus vastaanottotoiminnan ja muiden henkilökohtaisten tapaamisten yhteydessä sekä rokotukset. Kun tulet opiskelemaan meille ensimmäistä tutkintosi, sinut kutsutaan terveystarkastukseen ensimmäisen lukuvuoden aikana. Opiskeluterveydenhuolto kuuluu sinulle, mikäli opiskelusi on päätoimista, kestää vähintään 2 kuukautta ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli jokin terveyteesi liittyvä asia vaivaa mieltäsi.

Opiskeluterveydenhuollon Samiedussa järjestää Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä SOSTERI.

Terveydenhoitajat

Terveydenhoitajien vastaanotto ilman ajanvarausta on ma–pe klo 8.00–9.30. Terveydenhoitajiin saa yhteyden myös puhelimitse klo 11.00–11.30 välisenä aikana, Wilma-viestillä tai jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä.

Satu Jakonen
Puh. 044 417 2375
Maanantaista perjantaihin Pohjolankadun kampuksella
Pohjolankadun kampuksella opiskelevat

Sinikka Tolvanen
Puh. 044 417 2808
Tiistaisin Humanian kampuksella, muina päivinä Pohjolankadulla
Humanian kampuksen ja Paviljongin opiskelijat

Koululääkäri

Koululääkärin vastaanotto on kerran viikossa Pohjolankadun ja kerran kuukaudessa Humanian kampuksella. Ajan voit varata koululääkärille terveydenhoitajien kautta.

Älä jää yksin vaikeiden asioiden kanssa!

Opiskeluhuollon tehtävänä on edistää oppimistasi, fyysistä ja psyykkistä terveyttäsi ja sosiaalista hyvinvointiasi sekä huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä oppimisympäristöjen terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

Voit tulla keskustelemaan luottamuksellisesti esimerkiksi omaan jaksamiseesi liittyvissä asioissa tai opiskelun pulmatilanteissa. Jos et oikein tiedä keneen ottaa yhteyttä, käänny opiskelijahuoltomme puoleen.

Palveluohjaajamme ja kuraattorimme tavoitat puhelimella, tekstiviestillä, Whatsup-viestillä, Wilma-viestillä, sähköpostilla, Teamisillä ja Skypellä. Varaa aika tai tule käymään paikan päällä.

Ota yhteyttä, jos sinua huolettaa esimerkiksi jokin seuraavista:

 • asuminen
 • päivärytmi
 • päihteet
 • mieliala
 • pelaamiseen ja liialliseen netin käyttöön liittyvät ongelmat
 • kiusaaminen ja häirintä
 • ihmissuhteet
 • yksinäisyys
 • erilaiset kriisit ja opintosolmut
 • oma elämäntilanne
 • opintojen rahoitus ja toimeentulo
 • sopeutuminen uutteen kaupunkiin ja oppilaitokseen.
 • tuki kurinpitomenettelyyn liittyvissä toimissa

Kaikki käymämme keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kun opiskelet ammatillista perustutkintoa, sinulla on mahdollisuus opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalveluihin. Mikäli koet tarvetta keskustella kuraattorin tai psykologin kanssa, ota rohkeasti yhteyttä.

Erityisopettaja Satu Huttunen
Puh. 050 341 5854
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Palveluohjaaja
Mervi Juuti, tavoitettavissa myös ma-to iltoina 

Puh. 044 550 6390 
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi 

Nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja
Tilda Salo
Puh. 044 550 6257
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi 

Ohjaaja
Ilkka Silvennoinen
Puh. 050 4521065
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu

Palveluohjaaja
Riitta Turtiainen
Puh. 044 550 6551
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Koulukuraattori
Sari Rantanen
Puh. 044 417 4217
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Koulupsykologi
Martti Muttonen
Puh. 044 417 4231
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@savonlinna.fi

Kuraattori- ja psykologipalvelut järjestää Savonlinnan kaupunki ja palveluohjauksen Samiedu.

Opiskelijanamme sinut on vakuutettu koulupäivinä ja koulumatkoilla kotimaassa sattuvien tapaturmien varalta Pohjolassa. Koulumatka on suorin reitti kodin ja koulun välillä. Tapaturman sattuessa ota viipymättä yhteyttä omaan HOKS-ohjaajaasi vahinkoilmoituksen tekoa varten.

Laitteiden, koneiden, työvälineiden ja suojavaatetuksen turvallinen käyttö edellyttää annettujen ohjeiden noudattamista. Opettajaltasi saat työturvallisuuteen liittyvät ohjeet ja opastusta niiden käytössä. Mikäli huomaat jonkin koneen tai työ­menetelmän käytössä työturvallisuusvaaran, vian tai puutteen, ilmoita siitä välittömästi ohjaavalle opettajallesi.

Oppisopimusjakson aikana työpaikalla tapahtuvan koulutuksen osalta vakuutuksestasi huolehtii työnantajasi. Oppilaitoksessa tapahtuvien lähipäivien osalta vakuutuksestasi vastaa Samiedu. Koulutussopimuksella opiskeltaessa vakuutuksestasi vastaa Samiedu.

Mikäli suoritat ammatillista perustutkintoa, olet oikeutettu yhteen maksuttomaan ateriaan koulupäivän aikana. Metsäalan perustutkinnon opiskelijat saavat lisäksi maksuttoman aamupalan ja päivällisen. (100§ Oikeus maksuttomaan ruokailuun) Ruokailua varten sinulla on oltava mukanasi henkilökortti, esim. Kela-kortti tai ajokortti, jolla tunnistaudut. Huom. oppisopimusjaksoilla sekä työvoimakoulutuksessa perustutkintoa opiskelevat eivät ole oikeutettuja maksuttomaan ateriaan.

Muut opiskelijat voivat ostaa lounaan edulliseen hintaan.

Ilmoitathan itse mahdollisesta erityisruokavaliostasi ruokalaan. Erityisruokavaliokaavakkeen löydät tästä.

Pohjolankadun kampuksella on myös kahvila, josta voit ostaa kahvia ja pientä syömistä.


Lisätiedot
Katri Tynkkynen
Puh. 044 550 6280
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Tervetuloa aamupalalle maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8.45-9.30.

Maanantaisin tarjolla on luomupuuroa lisukkeineen. Tiistaisin on vaihtuva aamupala, esimerkiksi luomupuuroa lisukkeiden kera, jugurttia, rahkaa tai muroja  Torstaisin tarjolla on kahvia ja teetä sekä suolaista palaa lisukkeiden kera.

Aamupala tarjoillaan Pohjolankadun ja Humanian opiskelijaravintoloissa ja Paviljongilla.

Aamupala on maksuton Samiedun opiskelijoille.

Ota käyttöösi digitaalinen Slice-opiskelijakortti

Samiedun opiskelijana voit saada käyttöösi digitaalisen Slice-opiskelijakortin. Slice on sinulle maksuton. Se kokoaa yhteen tuhansien paikallisten ja valtakunnallisten yritysten opiskelijaedut.

Voit saada Slice-opiskelijakortin, mikäli opintosi kestävät yli 8 kuukautta.

Lue lisää täältä.

Voit hakea opiskelijakorttia joko Sakki ry:ltä tai Osku ry:ltä liittymällä niiden jäseneksi. Kummallakin kortilla saat rahanarvoisia etuja, mm. alennuksia VR:n ja Matkahuollon liikenteessä sekä tapahtumissa, museoissa ja näyttelyissä. Korttien hinnat ja niillä saatavat edut vaihtelevat.

Kortin hakemiseen tarvitset passikuvan sekä opintotodistuksen, jonka saat opintotoimistosta.

Opiskelijakortin voit saada mikäli:

 • opis­ke­let päätoi­mi­ses­ti ja palkat­ta amma­til­li­ses­sa oppi­lai­tok­ses­sa
 • olet opin­to­tuen tai aikuis­kou­lu­tus­tuen piiris­sä
 • opis­ke­lusi kestää yhtä­jak­soi­ses­ti vähin­tään 8 kk
 • opis­ke­lusi ei ole oppi­so­pi­mus­kou­lu­tus­ta eikä kuulu työvoi­ma­kou­lu­tuk­sen tai henki­lös­tö­kou­lu­tuk­sen piiriin
 • monimuoto-opiskellessasi koko­nais­opis­ke­lua­jas­ta­ on yli 60 % lähio­pe­tus­ta
 • et saa päivä­ra­haa (esim. ansio­si­don­nais­ta päivä­ra­haa) tai TE-toimiston myön­tä­mää tukea

Samiedun opiskelijana saat 20 % alennuksen Opetusravintola Paviljongin lounaasta ja muista ruokatuotteista. Alennuksen saa myös kahvila-myymälän leivonnaisostoksista. Alennuksen saa esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin.

Paviljongin lounas on tarjolla maanantaisin klo 11.00-13.00 ja tiistaista perjantaihin klo 11.00-14.00. Leivonnaismyyntiä ja kuumia juomia tarjolla myymälä-kahvilassa Paviljongin toisessa kerroksessa tiistaista perjantaihin klo 11.00-15.30. Valikoima vaihtelee viikoittain.

Voit ladata sähköisesti allekirjoitetun opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen missä ja milloin vain verkossa Atomi-palvelusta. Valmistumisen jälkeen saat Atomi-palvelusta myös sähköisen tutkintotodistuksesi.

Tutustu palveluun ja käyttöohjeisiin

Pohjolankadun liikuntasalin yhteydessä oleva kuntosali on Samiedun opiskelijoiden käytössä maksutta seuraavasti:

 • ma klo 14-16
 • ti klo 14.30-16
 • ke klo 14-16
 • to klo 14.30-16
 • pe klo 13-16

Kuntosalia voi käyttää myös arkisin klo 8-14 tai 8-14.30 välisenä aikana, mikäli se on vapaana eikä siellä on muuta toimintaa.