Kiva, että opiskelet meillä!

Teemme kaikkemme, että opiskeluaikasi meillä olisi elämäsi parasta aikaa. Tällä sivulle olemme koonneet palveluita, joita voit hyödyntää opiskeluaikanasi. Mikäli et löydä sivuiltamme vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, älä epäröi ottaa yhteyttä. Opiskelusi ajan tukenasi ovat HOKS-ohjaajasi, opinto-ohjaajat, opintosihteerit sekä koko Samiedun henkilökunta.

Ps. Meistä olisi kiva kuulla, millaisia palveluita ja etuja sinä opiskelijana arvostaisit. Kerro meille toiveistasi!

Tarvitsetko asuntoa opintojen ajaksi?

Tervetuloa asumaan asuntolaamme. Siellä nukutaan, kokataan, siivotaan, tiskataan, pyykätään, pelataan ja viihdytään, ollaan vaan ja tutustutaan, saadaan uusia ystäviä ja opetellaan omaa elämää. Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Pohjolankadulla, aivan kampuksemme vieressä. Asuntolassamme asuminen on perustutkintoa suorittaville tai TUVAssa opiskelevalle maksutonta (takuumaksu on maksettava ennen asuntolaan muuttoa). 

Asuntolaamme mahtuu 60 opiskelijaa. Se on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille opiskelijoille, jotka saapuvat opiskelemaan pitkän matkan päästä. Asuntolassa ei kuitenkaan voi majoittua viikonloppuisin eikä loma-aikoina. Asuntolassa asut soluasunnoissa, joissa on asukkaille yhteiset keittiö-, wc- ja suihkutilat. Lisäksi asuntolassa on yhteiset oleskelutilat, josta löytyy mm. biljardipöytä, sekä muutama vuosi sitten täysin uusittu saunaosasto. Luonnollisesti asuntolastamme löytyy myös pyykkitilat.

Tee tästä virtuaalinen 360-kierros asuntolassa.

Vapaita asuntolapaikkoja voit tiedustella palveluohjaajaltamme. Palveluohjaajamme puoleen voit kääntyä myös kaikissa muissa asuntolaan liittyvissä asioissa. Palveluohjaaja on tavattavissa varmimmin ma-to klo 14-22 ja pe aamupäivisin.

Palveluohjaaja
Mervi Juuti
Puh. 044 550 6390
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Lataa ja tulosta tästä asuntolapaikkahakemus.

Asuntolan järjestyssäännöt


Asuntolan valintakriteerit

Asuntolan asukkaat valitaan seuraavassa järjestyksessä valintakriteereiden täyttyessä:

Maksuton asuminen:

 1. Ammatillisen perustutkinnon tai TUVA-koulutuksen alle 18-vuotias opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen ei ole mahdollista tai on hankalaa puutteellisten kulkuyhteyksien takia
 2. Ammatillisen perustutkinnon jatkava alle 18-vuotias opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen ei ole mahdollista tai on hankalaa puutteellisten kulkuyhteyksien takia
 3. Ammatillisen perustutkinnon täysi-ikäinen opiskelija tai alaikäinen opiskelija, jonka päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen olisi järjestettävissä

Maksullinen asuminen:

 1. Ammatillisen ammatti- tai erikoisammattitutkinnon opiskelija tai oppisopimusopiskelija, joka tulee oppilaitoksen lähiopetusjaksolle
 2.  Kansainväliselle vaihtojaksolle tuleva ulkomainen opiskelija
 3. Muu tilapäistä asuntoa tarvitseva

Opiskelijan aiempina vuosina aiheuttamat vakavat tai toistuvat järjestyshäiriöt tai rikkeet voivat olla esteenä asuntolapaikan saamiselle.

Savonlinnan muista opiskelija-asunnoista saat lisätietoa Savonlinnan Vuokratalot Oy:ltä, Puistokatu 13, Savonlinna, puh. (015) 550 110 tai netistä www.savonlinnanasuntopalvelu.fi.

 

Mietityttääkö terveysasiat?

Opiskeluterveydenhuolto järjestää sinulle terveyden- ja sairaanhoitopalvelut sekä toimii opiskeluolosuhteiden parantamiseksi.

Samiedun opiskelijana sinulla on oikeus käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluita, mikäli opiskelet opintotukeen oikeuttavassa koulutuksessa. Pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksessa oleva opiskelija on työsuhteessa, jolloin hänelle kuuluvat työterveyshuollon palvelut.

Opiskeluterveydenhuollon Samiedussa järjestää Etelä-Savon hyvinvointialue, Eloisa.

Opiskeluterveydenhuollossa yksilöllistä terveyden edistämistä ovat terveystarkastukset, terveysneuvonta ja itsehoidon ohjaus, mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen, suun terveydenhuolto ja rokotukset.

Opiskelijan terveystarkastus tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli jokin terveyteesi liittyvä asia vaivaa mieltäsi.

Terveydenhoitajat

Terveydenhoitajien vastaanotto ilman ajanvarausta on ma–pe klo 8.00–9.30, muina aikoina ajanvarauksella.

Saat yhteyden terveydenhoitajiin myös puhelimitse klo 11.00–11.30 välisenä aikana, Wilma-viestillä tai jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä.

Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajan aikoja voit varata myös sähköisesti. Aikoja varataan Eloisan verkkosivun sähköisen ajanvarauksen kautta. Ajanvaraukseen pääset Eloisan etusivulta kohdasta ”Asioi sähköisesti”. Kirjautumiseen tarvitset mobiilivarmenteen tai pankkitunnukset.

Terveydenhoitaja
Satu Jakonen
puh. 044 417 2375

Terveydenhoitaja
Sinikka Tolvanen
puh. 044 417 2808

Koululääkäri

Koululääkärin vastaanotto on 1-2 kertaa viikossa. Ajan koululääkärille voit varata terveydenhoitajilta.

Älä jää yksin vaikeiden asioiden kanssa!

Opiskeluhuollon tehtävänä on edistää oppimistasi, fyysistä ja psyykkistä terveyttäsi ja sosiaalista hyvinvointiasi sekä huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä oppimisympäristöjen terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

Voit tulla keskustelemaan luottamuksellisesti esimerkiksi omaan jaksamiseesi liittyvissä asioissa tai opiskelun pulmatilanteissa. Jos et oikein tiedä keneen ottaa yhteyttä, käänny opiskelijahuoltomme puoleen.

Palveluohjaajamme ja kuraattorimme tavoitat puhelimella, tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä, Wilma-viestillä, sähköpostilla ja Teamsillä. Varaa aika tai tule käymään paikan päällä.

Ota yhteyttä, jos sinua huolettaa esimerkiksi jokin seuraavista:

 • asuminen
 • päivärytmi
 • päihteet
 • mieliala
 • pelaamiseen ja liialliseen netin käyttöön liittyvät ongelmat
 • kiusaaminen ja häirintä
 • ihmissuhteet
 • yksinäisyys
 • erilaiset kriisit ja opintosolmut
 • oma elämäntilanne
 • opintojen rahoitus ja toimeentulo
 • sopeutuminen uutteen kaupunkiin ja oppilaitokseen.
 • tuki kurinpitomenettelyyn liittyvissä toimissa

Kaikki käymämme keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kun opiskelet ammatillista perustutkintoa, sinulla on mahdollisuus opiskeluhuollon kuraattoripalveluihin. Mikäli koet tarvetta keskustella kuraattorin kanssa, ota rohkeasti yhteyttä.

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@samiedu.fi, ellei yhteystiedossa muuta mainita.

 • Erityisopettaja Satu Huttunen, puh. 050 341 5854
 • Palveluohjaaja Mervi Juuti, puh. 044 550 6390 (tavoitettavissa ma-to klo 14-22 ja pe klo 7–12)
 • Nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Tilda Salo, puh. 044 550 6257
 • Nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Juha Mikkonen, puh. 044 550 6685
 • Ohjaaja Pia Harviainen, puh. 050 348 2306.
 • Palveluohjaaja Riitta Turtiainen, puh. 044 550 6551
 • Koulukuraattori Sari Rantanen, puh. 044 417 4217, sari.rantanen@etelasavonha.fi
 • Kuraattori Inka Mustasilta, puh. 050 463 4840, inka.mustasilta@etelasavonha.fi
 • Terveydenhoitaja Sinikka Tolvanen, puh. 044 417 2808, sinikka.tolvanen@etelasavonha.fi
 • Terveydenhoitaja Satu Jakonen, puh. 044 417 2375, satu.jakonen@etelasavonha.fi
 • Terveydenhoitaja Jonna Pelkonen, puh. 044 417 2376, jonna.pelkonen@etelasavonha.fi
 • Hyvinvointivalmentaja Olavi Huvi, puh. 050 473 4418, olavi.huvi@samiedu.fi

Kuraattori- ja psykologipalvelut järjestää Savonlinnan kaupunki ja palveluohjauksen Samiedu.

Opiskelijanamme sinut on vakuutettu koulupäivinä ja koulumatkoilla kotimaassa sattuvien tapaturmien varalta Pohjolassa. Koulumatka on suorin reitti kodin ja koulun välillä. Tapaturman sattuessa ota viipymättä yhteyttä omaan HOKS-ohjaajaasi vahinkoilmoituksen tekoa varten.

Laitteiden, koneiden, työvälineiden ja suojavaatetuksen turvallinen käyttö edellyttää annettujen ohjeiden noudattamista. Opettajaltasi saat työturvallisuuteen liittyvät ohjeet ja opastusta niiden käytössä. Mikäli huomaat jonkin koneen tai työ­menetelmän käytössä työturvallisuusvaaran, vian tai puutteen, ilmoita siitä välittömästi ohjaavalle opettajallesi.

Oppisopimusjakson aikana työpaikalla tapahtuvan koulutuksen osalta vakuutuksestasi huolehtii työnantajasi. Oppilaitoksessa tapahtuvien lähipäivien osalta vakuutuksestasi vastaa Samiedu. Koulutussopimuksella opiskeltaessa vakuutuksestasi vastaa Samiedu.

Mikäli suoritat ammatillista perustutkintoa, olet oikeutettu yhteen maksuttomaan ateriaan koulupäivän aikana. Metsäalan perustutkinnon opiskelijat saavat lisäksi maksuttoman aamupalan ja päivällisen. (100§ Oikeus maksuttomaan ruokailuun) Ruokailua varten sinulla on oltava mukanasi henkilökortti, esim. Kela-kortti tai ajokortti, jolla tunnistaudut. Huom. oppisopimusjaksoilla sekä työvoimakoulutuksessa perustutkintoa opiskelevat eivät ole oikeutettuja maksuttomaan ateriaan.

Muut opiskelijat voivat ostaa lounaan edulliseen hintaan.

Pohjolankadun kampuksella on myös kahvila, josta voit ostaa kahvia ja pientä syömistä.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliossa ruoka-aineen tai useamman ruoka-aineen käyttöä rajoitetaan terveydellisistä syistä. Erityisruokavalion noudattaminen toimii osana sairauden hoitoa ja sen tarkoituksena on tukea yksilön kokonaisvaltaista terveyttä.

Järjestämme ruokailijoille erityisruokavalion lääkärin tai terveydenhoitajan tekemän todistuksen perusteella, joka tulee toimittaa Pohjolankadun lounasravintola Paussiin. Todistusta ei edellytetä kasvisruokavaliossa, vegaaniruokavaliossa, uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa eikä vähälaktoosisessa ruokavaliossa.

Ilmoitathan itse mahdollisesta erityisruokavaliostasi ruokalaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy tästä linkistä.


Lisätiedot
Katri Tynkkynen
Puh. 044 550 6280
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@samiedu.fi

Tervetuloa aamupalalle maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8.45-9.30.

Maanantaisin tarjolla on luomupuuroa lisukkeineen. Tiistaisin on vaihtuva aamupala, esimerkiksi luomupuuroa lisukkeiden kera, jugurttia, rahkaa tai muroja  Torstaisin tarjolla on kahvia ja teetä sekä suolaista palaa lisukkeiden kera.

Aamupala tarjoillaan Pohjolankadun ja Humanian opiskelijaravintoloissa ja Paviljongilla.

Aamupala on maksuton Samiedun opiskelijoille.

Ota käyttöösi digitaalinen Slice-opiskelijakortti

Samiedun opiskelijana voit saada käyttöösi digitaalisen Slice-opiskelijakortin. Slice on sinulle maksuton. Se kokoaa yhteen tuhansien paikallisten ja valtakunnallisten yritysten opiskelijaedut.

Voit saada Slice-opiskelijakortin, mikäli opintosi kestävät yli 8 kuukautta.

Lue lisää täältä.

Voit hakea opiskelijakorttia joko Sakki ry:ltä tai Osku ry:ltä liittymällä niiden jäseneksi. Kummallakin kortilla saat rahanarvoisia etuja, mm. alennuksia VR:n ja Matkahuollon liikenteessä sekä tapahtumissa, museoissa ja näyttelyissä. Korttien hinnat ja niillä saatavat edut vaihtelevat.

Kortin hakemiseen tarvitset passikuvan sekä opintotodistuksen, jonka saat ladattua Atomi-palvelusta.

Opiskelijakortin voit saada mikäli:

 • opis­ke­let päätoi­mi­ses­ti ja palkat­ta amma­til­li­ses­sa oppi­lai­tok­ses­sa
 • olet opin­to­tuen tai aikuis­kou­lu­tus­tuen piiris­sä
 • opis­ke­lusi kestää yhtä­jak­soi­ses­ti vähin­tään 8 kk
 • opis­ke­lusi ei ole oppi­so­pi­mus­kou­lu­tus­ta eikä kuulu työvoi­ma­kou­lu­tuk­sen tai henki­lös­tö­kou­lu­tuk­sen piiriin
 • monimuoto-opiskellessasi koko­nais­opis­ke­lua­jas­ta­ on yli 60 % lähio­pe­tus­ta
 • et saa päivä­ra­haa (esim. ansio­si­don­nais­ta päivä­ra­haa) tai TE-toimiston myön­tä­mää tukea

Samiedun opiskelijana saat 20 % alennuksen Opetusravintola Paviljongin lounaasta ja muista ruokatuotteista. Alennuksen saa myös kahvila-myymälän leivonnaisostoksista. Alennuksen saa esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin.

Paviljongin lounas on tarjolla maanantaisin klo 11.00-13.00 ja tiistaista perjantaihin klo 11.00-14.00. Leivonnaismyyntiä ja kuumia juomia tarjolla myymälä-kahvilassa Paviljongin toisessa kerroksessa tiistaista perjantaihin klo 11.00-15.30. Valikoima vaihtelee viikoittain.

Voit ladata sähköisesti allekirjoitetun opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen missä ja milloin vain verkossa Atomi-palvelusta. Valmistumisen jälkeen saat Atomi-palvelusta myös sähköisen tutkintotodistuksesi.

Tutustu palveluun ja käyttöohjeisiin

Pohjolankadun liikuntasalin yhteydessä oleva kuntosali on Samiedun opiskelijoiden käytössä maksutta seuraavasti:

 • ma klo 14-16
 • ti klo 14.30-16
 • ke klo 14-16
 • to klo 14.30-16
 • pe klo 13-16

Kuntosalia voi käyttää myös arkisin klo 8-14 tai 8-14.30 välisenä aikana, mikäli se on vapaana eikä siellä on muuta toimintaa.