01.02.2023

Samiedu on mukana viiden maan yhteistyössä kehittämässä uudistavaa matkailua

Meillä on ilo olla mukana kansainvälisessä uudistavan matkailun yhteistyössä, joka koostuu matkailualan ja yrityspuolen toimijoista sekä koulutuksen järjestäjistä Irlannista, Islannista, Puolasta ja Alankomaista.

Yhteistyöhankkeella kehitetään pienten ja keskisuurten matkailualan yritysten osaamista liittyen vihreään siirtymään, kiertotalouteen ja uudistavaan matkailuun. Yhteistyöhankkeen kokonaisuutta koordinoi Munster Technological University Irlannista, Suomen osuutta koordinoi Samiedu.

Uudistava matkailu huomioi kattavasti koko matkailun ekosysteemin ja pyrkii minimoimaan matkailun aiheuttamat negatiiviset vaikutukset. Parhaimmillaan matkailija jättää kohteen paremmaksi kuin se oli ennen hänen vierailuaan.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme olla mukana kehittämässä uudistavaa matkailua. Teema on globaalisti tärkeä ja se sopii meille erinomaisesti, sillä kestävä kehitys on yksi Samiedun strategisista tavoitteista, projektipäällikkö Hanna Nygren Samiedusta sanoo.

CE4RT eli Circular Economy 4 Regenerative Tourism -kehittämishankkeeseen valitaan kevään 2023 aikana hakumenettelyllä 16 yritystä jokaisesta hankkeeseen osallistuvasta maasta. Yrityksille tarjotaan uudistavan matkailun koulutuspalveluita ja mahdollisuus suorittaa uudistavan matkailun sertifikaatti sekä tehdä tutustumismatka kestävän matkailun edelläkävijämaihin Irlantiin tai Islantiin. Yritykset pääsevät halutessaan myös verkostoitumaan muiden eurooppalaisten toimijoiden kanssa.

Yritykset saavat käyttöönsä tietyn määrän vouchereita, joita he voivat käyttää valintansa mukaan uudistavan matkailun koulutuksiin, mentorointiin ja tutustumismatkaan.

Matkailualan yritys, ota yhteyttä!

Kaikki kiinnostuneet pienet ja keskisuuret suomalaiset matkailualan yritykset ovat tervetulleita kuulemaan aiheesta lisää webinaarissa ke 29.3. klo 12.00-13.30.

Kiinnostuneita yrityksiä pyydämme ottamaan yhteyttä: hanna.nygren@samiedu.fi tai 050 461 4576.

– Osallistuvilta matkailuyrityksiltä edellytetään sitoutumista hankkeen toimintoihin kahden vuoden ajalle. Matkailualan yrityksiksi tässä tapauksessa luetaan majoituspalvelut, matkanjärjestäjät, ravintolat, kahvilat, pubit, festivaalit ja tapahtumat sekä matkailuun liittyvät kuljetuspalvelut, Nygren kertoo.

CE4RT, Circular Economy 4 Regenerative Tourism -kehittämishankkeen toiminta-aika on 1.1.2023-1.2.2025. Hankkeen budjetti on 1,2 miljoonaa euroa ja rahoittajana toimii EU:n COSME-ohjelma.

Jaa artikkeli