03.11.2022

Samiedu on nikotiiniton oppilaitos ja työpaikka

Samiedun aikaisempi savuttomuuteen kannustava ohje vuodelta 2016 on päivitetty nykyiseen toimintamalliin nikotiinittomasta oppilaitoksesta. Toimintamalli on suunniteltu yhteistyössä Saimaan Syöpäyhdistyksen kanssa.

Nikotiinittomuus koskee opiskelijoita, henkilöstöä ja Samiedussa vierailevia henkilöitä, ja se näkyy opiskelijan ohjauksessa, Samiedun tiloissa ja rekrytointi-ilmoituksissa.

Samiedun kampukset ovat nikotiinittomia tarkoittaen, että tupakointi ja nuuskan tai sähkötupakan käyttö on kielletty oppilaitoksen sisätiloissa, ulkoalueilla ja opiskelija-asuntolassa. Tupakointiin tai muiden tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöön liittyviä välineitä ei saa pitää esillä oppilaitoksen tiloissa eikä alueella. Kielto ei koske nikotiinikorvaushoitoon liittyviä tuotteita, kuten nikotiinilaastaria tai -purkkaa.

– Kouluterveyskyselyn mukaan nuuskan käyttö on vähentynyt Samiedussa vuodesta 2019, mutta tupakointi erityisesti nuorilla tytöillä on lisääntynyt. Tämä kasvava kehitys halutaan pysäyttää ja opiskelijoita tuetaan lopettamispäätöksessä, pedagoginen päällikkö Eeva-Liisa Metsäluoto kertoo.

Tukea ja apua nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen annetaan yhteistyössä Samiedun opiskelijaterveydenhuollon ja työterveyshuollon kanssa.

Jaa artikkeli