09.12.2022

Samiedu on Suomen johtava metsätalousyrittäjien kouluttaja

Seitsemänkymmentä (70) prosenttia Suomen metsätalousyrittäjän ammattitutkinnon suorittaneista valmistui Samiedusta vuonna 2021. Tämä käy ilmi Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta. Tutkinnon suoritti Samiedussa 90 opiskelijaa, kun koko valtakunnallinen lukema oli 129 opiskelijaa.

Koulutuksen opiskelijamäärä on edelleen kasvussa. Samiedussa metsätalousyrittäjäksi opiskelevia oli joulukuun alussa noin 140 ja tutkintotodistuksen Samiedusta on kuluvan vuoden aikana saanut noin 60 opiskelijaa.

Metsänomistajille suunnattua metsätalousyrittäjäkoulutusta on rakennettu Samiedussa pitkällä tähtäimellä ja kehitystyö on jatkuvaa. Samiedun yhtenä strategisena painopisteenä on olla johtava ammatillinen kouluttaja valituissa tutkinnoissa verkossa, ja metsäala kuuluu vahvasti tähän painopisteeseen.

Tälläkin hetkellä koulutusta uudistetaan strategian mukaisesti verkkopainotteisemmaksi, jotta koulutus on valtakunnallisesti kaikkien saavutettavissa. Ihan täysin verkossa metsätalousyrittäjän koko koulutus ei jatkossakaan tule toteutumaan, sillä opiskelijoilta saatu palaute maastopäivien tärkeydestä on huomioitu koulutuksen kehittämistyössä.

– Meillä on ammattitaitoiset opettajat, jotka ovat motivoituneita ja sitoutuneita työhönsä. Koulutuksen toteutuksessa on edistytty erinomaisesti, johtava tiimipäällikkö Anne Taiponen kertoo.

Metsätalousyrittäjäkoulutuksen kehittämiseen panostaminen on tuottanut tulosta ja koulutus tarjoaa opiskelijoille ketteriä tapoja opiskella työn ohessa. Tällä hetkellä hakijoita metsätalousyrittäjäkoulutukseen on hyvin, ja mikä hienointa, keskeyttämisiä ei juurikaan tapahdu ja opiskelijat valmistuvat koulutuksesta.

Tarkoituksena on rakentaa myös metsäpalveluyrittäjäkoulutusta vastaamaan työvoimatarpeisiin Savonlinnan seutukunnalla ja valtakunnallisesti.

– Kartoitustyötä on tehty ja keskustelu eri sidosryhmien kanssa koulutuksen järjestämisestä ja koulutusmuodosta on käynnissä. Tavoitteenamme on, että metsäpalveluyrittäjäkoulutus käynnistyy ensi vuoden aikana, Taiponen sanoo.

Hakuinfot koulutuksesta kiinnostuneille

Seuraava metsätalousyrittäjäkoulutus käynnistyy keväällä 2023 useamman ryhmän voimin. Haku on parhaillaan käynnissä ja kaikkien kiinnostuneiden kannattaakin tulla kuulolle verkossa järjestettävään hakuinfoon ke 14.12. klo 18-19, ke 18.1. klo 18-19 ja ke 15.2. klo 18-19. Hakuinfoissa kerrotaan koulutuksen sisällöstä, toteutuksesta, hakuajoista ja -kriteereistä.

Tarkemmat tiedot koulutuksesta, hakeutumisesta ja hakuinfoista löytyy täältä.

Jaa artikkeli